9 alimente pe care le ai in frigider și probabil au expirat

Există multe alimente care nu miros ciudat și nici nu-și schimbă aspectul când expiră, dar îți pot afecta sănătatea dacă nu ești atentă. Verifică datele de valabilitate pentru următoarele produse.
Poți fi liniștită că frigiderul conține suficiente alimente pentru toată familia, dar nu te ghida numai după aspect când decizi ce să păstrezi. Ține cont și de când ai deschis pachetele sau când ai pus în frigider ce ți-a rămas de la o cină.

 
Iată la ce alimente trebuie să te uiți din nou:

 
1. Șunca presată

Poate ambalajul din plastic face șunca presată să pară proaspătă, dar să știi că din momentul în care ai deshis pachetul începe să-și piardă din calități. Este recomandat să consumi toate feliile de șuncă în 3 până la 5 zile de când ai început pachetul. Dacă feliile devin lipicioase sau dacă simți un miros asemănător cu al amoniacului sau al drojdiei ori observi mucegai, aruncă tot pachetul.

 
2. Hot dogii

Carnea procesată are un termen de valabilitate mai lung, dar acest lucru se aplică în cazul ambalajului intact. Dacă nu ai desfăcut pachetul poți păstra hot dogii până la 2 săptămâni în frigider.
Odată ce ai desfăcut pachetul trebuie să-i consumi în maximum 7 zile. Hot dogii gătiți pot fi ținuți la rece 5-6 zile, așa că fii creativă sau ia pachete mai mici pentru a te asigura că nu se strică.

 
3. Usturoiul

Are multe beneficii pentru sănătate, dar pentru a obține efectele pozitive trebuie să păstrezi usturoiul la temperatura camerei, într-un loc uscat și întunecos. Dacă ai curățat prea mult usturoi trebuie să-l folosești cât mai repede posibil. Usturoiul tocat se va strica în câteva ore, iar dacă a încolțit trebuie să-l arunci. Nu-l păstra în frigider pentru că există mari șanse să mucegăiască.

 
4. Baconul

Varianta crudă trebuie gătită în cel mult 48 de ore de la cumpărare, iar baconul rumenit poate fi ținut în frigider maximum o săptămână.

 
5. Maioneza

De cele mai multe ori data de expirare de pe borcan este foarte departe, dar să știi că de când l-ai desfăcut produsul va începe să își schimbe proprietățile. Potrivit specialiștilor, un borcan de maioneză desfăcut trebuie consumat în cel mult două luni.
Dacă ai uitat borcanul în bucătărie mai mult de două ore este recomandat să arunci maioneza. Varianta preparată acasă trebuie consumată în maximum 5 zile.

 
6. Resturile

Chiar dacă păstrezi mâncarea rămasă în recipiente etanșe, trebuie să o consumi în 2-3 zile. Ai grijă să nu lași resturile să se răcească la temperatura camerei înainte de a le pune în frigider pentru că vei favoirza multiplicarea bacteriilor și toxiinfecțiile alimentare.

 
7. Vinul rămas

Odată ce ai deschis sticla de vin oxigenul va începe să acționeze asupra componentelor vinului. Chiar dacă îl pui într-un recipient etanș la frigider o sticlă de vin alb sau roșu își va pierde aroma în 1-2 zile și nu ar trebui să-l consumi dacă au trecut mai mult de 7 zile.

 
8. Condimentele

Pentru că majoritatea condimentelor au un termen de valabilitate foarte lung, de obicei se aruncă ambalajul original cu data, însă nu înseamnă că nu trebuie să le verifici culoarea, consistența și aspectul. Dacă s-au umezit sau au un miros ciudat este momentul să le arunci.

 
9. Sosul de roșii

La fel ca și alte produse ambalate în borcane, de îndată ce ai deschis capacul și ai expus conținutul la aer, trebuie să fii atentă cât timp îl păstrezi. Indiferent care este termenul ștanțat pe borcan, pasta de tomate trebuie consumată în cel mult 5 zile de la deschidere.
Cumpără borcane mai mici dacă nu ai timp să gătești în timpul săptămânii.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod