8 soluții pentru a schimba gustul clasicei omlete

Îți place să faci omlete dar te-ai plictisit să obții mereu același gust? Descoperă soluții simple pentru un plus de aromă și savoare.
Ouăle sunt potrivite pentru orice moment al zilei, iar variantele de omlete pe care le poți prepara te vor face să vrei să le incluzi mai des în meniul tău. Conțin multe proteine și te vor ajuta să ocolești dulciurile sau alte alimente hipercalorice care îți pot pune în pericol silueta. Indiferent dacă preferi să faci omletă dimineața, când ai nevoie de un mic dejun rapid, sau în a doua parte a zilei pentru un plus de energie, contează foarte mult restul de ingrediente pentru a crea un nou gust de fiecare dată.

 
Iată ce soluții poți folosi pentru a schimba savoarea unei omlete:

 
1. Legume colorate

Bate bine ouăle, adaugă sparanghel, ardei gras roșu și mărar tocat, iar la final pune puțin piper cayenne și sare de mare. Este o metodă foarte simplă de a consuma una dintre porțiile de legume necesare de-a lungul zilei.
De asemenea, poți folosi și ouă cu dovlecel, busuioc și roșii.

 
2. Quinoa

Poate credeai că este utilă numai pentru preparate unde poate fi utilizată în locul orezului, dar quinoa este potrivită și pentru omlete. Pregătește-o separat, conform instrucțiunilor de pe pachet, dar înlocuiește apa cu zeamă de legume. Scurge bine quinoa, apoi adaug-o la ouăle bătute, punând și boabe de năut, spanac, ceapă și ciuperci. Quinoa este bogată în vitamine și minerale, iar legumele îi evidențiază aroma. Este util să rumenești legumele separat la tigaie, timp de 10 minute, pentru a obține un gust special când combini toate ingredientele.

 
3. Puterea condimentelor

Ghimbirul, sosul de soia și wasabi se numără printre variantele delicioase pe care le poți folosi drept topping pentru o omletă simplă. De multe ori aceste combinații funcționează mai bine decât cafeaua.
Nu ezita să le încerci și tu pentru a fi mereu în formă.

 
4. Omletă ultra picantă

Este o opțiune indicată dacă vrei să impulsionezi metabolismul și să elimini mai rapid kilogramele în plus. Amestecă ouăle bătute cu pudră de chilli, usturoi tocat, piper cayenne și ardei iute uscat. Adaugă felii de roșie, ceapă verde și ardei gras colorat, rumenește omleta și servește-o cu un topping din sos picant.
Acest tip de omletă luptă eficient împotriva celulitei și va accelera rezultatele unei alimentații sănătoase în lupta împotriva excesului de kilograme. Poți experimenta și cu o combinație din cimbru, rozmarin, busuioc și salvie.

 
5. Brânză 

Adaugă o lingură de cremă de brânză pentru fiecare ou din omletă, completează cu 60g de parmezan ras și vei obține o omletă apetisantă. Încearcă și brânza feta, Cheddar sau pe cea cu mucegai.
Dacă preferi un gust mai fin alege brânza Havarti.

 
6. Carne

Este foarte simplu să folosești șunca presată pentru a îmbunătăți gustul omletei. Alege o variantă cu un conținut scăzut de sodiu, tai-o bucățele mici, apoi combin-o cu ouă, măsline negre și cremă de brânză. Vei obține o omletă irezistibilă. Cu 2 minute înainte ca omleta să fie gata ia tigaia de pe foc și lasă să se formeze crusta crocantă.

 
7. Sirop de arțar

Dacă îți plac dulciurile această schimbare va fi exact pe placul tău. Siropul de arțar se potrivește foarte bine ca topping la omlete. Adaugă bacon și un gauffre, iar micul tău dejun va fi cu totul special.

 
8. Omletă la microunde

Dacă nu ai mult timp la dispoziție poți prepara omleta și la microunde. Pune ouăle într-o cană, adaugă o lingură de lapte integral, 1 linguriță de cremă de brânză, sare și piper negru și lasă 30 de secunde la cuptorul cu microunde.
Este opțiunea ideală pentru zilele de lucru când te grăbești să pleci cât mai repede la serviciu sau dacă deja ai amânat alarma de câteva ori.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod