8 legume care alungă depresia. Consumă-le ca să fii energică şi veselă!

Facebook Twitter Comenteaza
8 legume care alungă depresia. Consumă-le ca să fii energică şi veselă!

Depresia este provocată de multe ori de dezechilibre chimice la nivelul creierului, provocate de deficienţe de vitamine şi minerale. Înainte să mergi la medic pentru a cere o reţetă de antidepresive, include în alimentaţia ta 8 legume care alungă depresia.

O dietă corectă pentru a lupta cu depresia include în cele mai multe cazuri şi peşte şi carne, însă dacă preferi legumele, află care dintre ele au cel mai benefic efect împotriva depresiei.

1. Năutul

Sursa importantă de vitamina E, alături de minerale ca fier şi zinc, năutul este bogat în fibre şi are un conţinut caloric relativ scăzut. Studiile de specialitate au identificat o legătură între deficienţa de vitamina E şi depresie, astfel încât năutul este o legumă ieftină şi eficientă în lupta cu depresia.

 

2. Dovleacul

Dovleacul şi seminţele de dovleac sunt o armă importantă pentru a combate în mod natural depresia. Bogat în vitamina C, dovleacul contribuie eficient la lupta cu stările proaste mai ales prin seminţele sale, bogate într-un aminoacid esenţial: L-triptofan.

Această substanţă ajută la producţia unor hormoni importanţi pentru creier, printre care serotonina, "hormonul fericirii". Seminţele de dovleac contribuie şi la producţia de melatonină, "hormonul somnului", care poate asigura o odihnă mai liniştită şi o stare mai bună a doua zi.
 

3. Napul

Legumă uitată de mulţi, napul are efecte benefice asupra sistemului digestiv, dar poate ameliora şi depresia. Napul conţine în cantităţi ridicare vitamină C, vitamină B1, B2 şi B4. Complexul de vitamine B este preţios în lupta cu stresul, anxietatea şi depresia. Varietăţile de nap inchise la culoare sunt şi o sursă preţioasă de potasiu.

 

4. Varza 

Bogată în vitamina C şi în acid folic, care se descompune cu uşurinţă în vitamina B, varza este una dintre legumele cu efect puternic împotriva depresiei. Studiile au arătat că un consum adecvat de varză reduce şi riscul bolilor cardiace, precum şii al mai multe tipuri de cancer.
 

5. Spanacul

Spanacul este o legumă pe care este recomandat să o incluzi în cantitate mare în dietă ta pentru că lupta împotriva depresiei. Este o sursă foarte bună de vitamina B şi de alte minerale utile creierului.

 

6. Conopida

Unele cazuri de depresie sunt cauzate sau agravate de o glicemie ridicată. Conopida este una dintre cele mai bune alegeri pentru stabilizarea naturală a glicemiei ce poate contribui la o stare mai bună.

Dacă introduci conopidă în alimentaţia ta în mod regulat, poţi avea mai puţine stări de extenuare şi mai multă energie.
 

7. Broccoli

Studiile ştiinţifice au demonstrat că o dietă bogată în broccoli este de ajutor în lupta cu instalarea demenţei, dar această legumă are şi un efect puternic împotriva depresiei şi grăbeşte stabilizarea glicemiei.

 

8. Orezul brun

Nivelul scăzut de seleniu din organism este una dintre cauzele care contribuie la instalarea depresiei. Cea mai bună sursă vegetală de seleniu este orezul brun, care oferă substanţe nutritive esenţiale pentru funcţionarea corectă a creierului. Orezul brun poate fi însă înlocuit şi cu fulgi de ovăz sau nuci braziliene, care au aceleaşi efecte benefice în lupta cu depresia.



Sursa foto: Todosloscomo.com


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cutesuzy pe 29 Mar 2012, 17:02
    Legume utile, dar gustoase

    Cu orezul nici dieta mea nu se prea intelege, in schimb celelalte legume sunt tentante. Si eu iau suplimentele slim&fit si pot spune ca rezultatele sunt pe masura.:)

    0
    0

  • DariaMih pe 13 Mar 2012, 15:03
    Articol util in caz de astenie de primavara

    In afara de orez, celelalte legume le-am introdus si eu in alimentatie de cand am citit articolul. Eu urmez o dieta fara carbohidrati, iau pastilele naturale slim&fit si merg la fitness. Slabesc, sunt energica si ma simt foarte bine.

    0
    0

  • cristiana_tica pe 3 Mar 2012, 07:59
    8 legume consumate care te fac mai energica si vesela

    Incerc si eu, vreau sa vad in timp efectul.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod