8 greşeli pe care le faci atunci când prepari o omletă. Evită-le!

Ouăle constituie o sursă bună de proteine şi sunt potrivite pentru a fi consumate la micul dejun. Însă, ştii cum să le prepari ca să obţii cele mai delicioase reţete? Nu face următoarele greşeli!
Modul în care prepari ouăle este semnificativ pentru gustul final al reţetei. Nu se prepară oricum şi dacă nu faci câteva greşeli obişnuite vei obţine reţete mult mai gustoase. Ouăle jumări pot să fie zemoase şi fără să fie necesar adaosul de smântână sau lapte, însă trebuie să ştii cum să le faci. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care trebuie să le eviţi atunci când faci omletă sau papară/ouă jumări, după cum scrie publicaţia Huffington Post

1. Nu le găti pe foc mare!
Va dura mai mult până vei termina micul dejun, însă este de preferat să faci ouăle jumări pe foc mic pentru a evita uscarea lor. De asemenea nu vei risca să le arzi.

2. Nu le ţine pe foc prea mult timp!
Un truc pe care trebuie să-l reţii este acela că ouăle trebuie luate la timp de pe foc, deoarece se mai gătesc din cauza căldurii degajate de tigaie. Nu le lăsa prea mult timp pe foc, ci ia-le atunci când sunt încă umede, dar fără să aibă mult lichid.

3. Nu uita să le amesteci!
Pentru a obţine o combinaţie cremoasă este important să le amesteci foarte des. Astfel, riscul de a se forma bucăţi mari de ou este unul mult mai mic. Astfel vei obţine o textură mai cremoasă.

4. Nu adăuga lichid!
Smântâna, laptele sau apa nu vor face ca reţeta să fie mai gustoasă, ci din contră nu este deloc indicat să adaugi nimic lichid la amestecul de ouă.
Ouăle în combinaţie cu un lichid vor strica reţeta.

5. Foloseşte tigaia cu dimensiunea potrivită
Este important să nu foloseşti o tigaie uriaşă atunci când prepari doar două ouă, la fel cum este de preferat să eviţi tigaia mică dacă găteşti o porţie mare de ouă jumări. De exemplu, o tigaie cu diamentrul de 20 de centimetri va fi porivită pentru a folosi două ouă.

6. Ouăle trebuie bătute mult timp!

Este recomandat să baţi foarte bine ouăle până când se ajunge la o compoziţie omogenă. Nu renunţa după ce ai spart gălbenuşurile şi le-ai amestecat puţin cu albuşurile.
Insistă şi vei avea de câştigat!

7. Ouăle nu se bat decât înainte de a fi turnate în tigaie!
Ouăle se bat bine de tot exact înainte de a fi turnate în tigaie, fără să le mai laşi să stea. Este important să le baţi bine, deoarece vei adăuga aer şi volum, obţinând o compoziţie pufoasă.

8. Ouăle se condimentează doar la final!

Celebrul bucătar Gordon Ramsay susţine că este de preferat să adaugi sarea chiar înainte de a le lua de pe foc. Dacă o foloseşti de la început, sarea poate să dea un aspect apos şi ouăle îşi pierd din strălucire.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată

;