8 fructe și legume pe care e mai bine să le cumperi congelate

Fructele și legumele congelate sunt deja tăiate, spălate și foarte ușor de utilizat. Din punct de vedere nutrițional conținutul de vitamine va fi la fel de util. Află ce opțiuni congelate sunt cele mai potrivite.
Atunci când fructele și legumele sunt culese exact când s-au copt și congelate imediat conținutul de nutrienți va fi mai ridicat decât în cazul variantelor proaspete care sunt transportate pe distanțe mari. Este foarte util să mergi la raionul de alimente congelate pentru a selecta opțiunile potrivite care îți vor permite să te bucuri de fructe sau legume chiar și atunci când sezonul lor s-a încheiat.

 
Iată ce ar trebui să cumperi congelat data viitoare când mergi la supermarket:

 
1. Fructe de pădure

Principalul motiv pentru care este recomandat să le cumperi congelate este că sezonul lor este foarte scurt. „Dacă vrei să cumperi fructe de pădure proaspete de import trebuie să știi că ele sunt culese cât timp sunt încă verzi pentru a ajunge cu un aspect plăcut la destinație. Această procedură reduce însă nivelul de nutrienți ai produsului de la raft.
Căpșunile, zmeura, murele și afinele vor avea mai multe vitamine în varianta congelată în afara sezonului pentru că se conservă nutrienții din momentul în care s-au copt”
, explică dr. Cassandra Suarez, nutriționist din Boston.

 
2. Morcovi

Cu siguranță ai cele mai bune intenții atunci când cumperi morcovi proaspeți de la magazin, dar pe măsură ce trec zilele săptămânii și nu apuci să-i folosești, se vor înmuia și pot mucegăi. „Morcovii congelați sunt o opțiune excelentă pentru că sunt o sursă importantă de beta-caroten și antioxidanți, care sunt păstrați prin intermediul procesului de congelare. Printre beneficiile consumului de morcovi se numără o vedere mai bună, prevenirea cancerului și efectul antirid”, spune dr. Suarez.

 
3. Mango

Mango proaspăt este de obicei necopt sau prea copt. În plus, vei avea nevoie de timp suplimentar pentru a decoji fructul și a-l tăia felii.
„Mereu am la îndemână mango congelat. Nu este util doar pentru a pregăti smoothie-uri, ci poate fi folosit la salate, cereale integrale sau piure de cartofi dulci”, potrivit dr. Cara Harbstreet, nutriționist.

 
4. Mazăre

Este o modalitate foarte simplă de a obține un plus de fibre și vitamine în fiecare zi. „Mazărea congelată poate fi adăugată la supe, tocănițe, salate sau servită simplă, ca garnitură”, spune dr. Harbstreet.

 
5. Spanac

Spanacul crud este delicios dacă vrei să-l consumi proaspăt sau la salate, dar dacă plănuiești să-l gătești varianta congelată este preferabilă. „Dacă vrei să adaugi spanac la un sos, o supă, la o tocăniță sau să prepari rețeta clasică este mai bine să iei în calcul produsul congelat. Spanacul crud pierde foarte mult volum când este gătit, precum și o cantitate semnificativă de nutrienți.
Spanacul congelat conține multă apă, așa că lasă-l la dezghețat într-un vas cu o sită înainte de a-l adăuga la diverse preparate. Stoarce-l când îl adaugi ca ingredient și vei obține același gust senzațional, plus multe vitamine”
, spune dr. Harbstreet.

 
6. Porumb

Porumbul copt este o gustare specială, dar când sezonul se încheie nu îți rămâne decât să alegi între varianta la conservă și cea congelată. „În loc să alegi conservele cu porumb, care de obicei conțin un exces de sodiu, mai bine cumpără-l congelat. Va fi foarte ușor să-l fierbi  sau să-l prepari la microunde”, spune dr. Suarez.

 
7. Piersici

Cine nu este tentat de o piersică zemoasă și aromată? Din păcate sezonul se încheie mult prea repede și trebuie să te gândești la alternative. Piersicile la conservă au prea mult zahăr, iar gustul lor poate fi afectat de procesul de conservare.
Cel mai bine este să alegi piersicile congelate care nu conțin zahăr adăugat. Le poți consuma simple sau le poți adăuga la terciul cu ovăz, la iaurt grecesc sau pot deveni noul tău topping pentru clătite. Nu ezita să le folosești și la prăjituri sau plăcinte.

 
8. Edamame

Boabele de soia vor fi găsite cel mai adesea la secțiunea de alimente congelate. 100g de edamame conțin 6g de fibre, 10g de proteine, 19% din necesarul zilnic de vitamina C, 14% din necesarul de fier și 7% din doza recomandată de calciu. Consumă edamame ca garnitură simplă sau poți adăuga acest ingredient la salatele pe bază de quinoa, cu puțină ceapă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod