8 alimente care pot agrava artrita

Protejează-ți încheieturile și evită durerile și inflamațiile eliminând din meniul tău alimentele care pot agrava artrita. Va fi mult mai ușor să te miști și vei putea realiza activitățile zilnice fără probleme cu un meniu adecvat.
Artrita este influențată foarte mult de alimentele pe care le consumi zilnic. Alegerile în materie de nutriție îți pot ameliora starea sau ar putea înrăutăți simptomele specifice artritei, limitându-ți foarte mult libertatea de mișcare. Contează să eviți preparatele care agravează inflamațiile și pot accentua durerile resimțite.

 
Iată ce alimente pot declanșa simptomele artritei:

 
1. Produsele lactate

Pot agrava rapid artrita reumatoidă din cauza tipului de proteine pe care îl conțin. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu artrită reumatoidă sunt și intolerante la lactoză, iar organismul lor formează anticorpi împotriva proteinelor din lapte și le atacă de îndată ce sunt prezente în organism. Este adevărat că nu toți pacienții reacționează identic, iar unele persoane pot consuma unele dintre produsele lactate fără probleme.
În aceste condiții poți elimina pe rând produsele pentru a observa ce-ți face rău. 
În cadrul unui studiu realizat în 2015 s-a constatat că pentru femeile diagnosticate cu osteoartrită laptele poate reduce durerile de genunchi, dar brânza le intensifică. În funcție de simptomele pe care le ai vei putea identifica împreună cu medicul tău ce produse lactate ar trebui să excluzi din meniul zilnic.

 
2. Prăjelile

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că reducerea drastică a consumului de prăjeli și alimente procesate diminuează inflamațiile din tot corpul. Prăjelile conțin foarte multe grăsimi saturate, care pot agrava starea pacienților care suferă de artrită. „Este util să înlocuiești grăsimile nesănătoase cu uleiul de măsline și să uiți complet de unt”, recomandă dr. Lona Sandon, profesor la Universitatea Texas Southwestern din Dallas.

 
3. Dulciurile

Zahărul rafinat care se regăsește în majoritatea dulciurilor ambalate poate declanșa un răspuns inflamator intens în tot organismul. Potrivit specialiștilor, aproximativ 80% dintre pacienții care au artrită vor observa o intensificare a durerilor ca urmare a creșterii glicemiei pe care o provoacă dulciurile din comerț.
Mai bine evită brioșele, gogoșile, torturile, prăjiturile sau fursecurile sau prepară-le chiar tu din când în când pentru a fi sigur că nu conțin zahăr rafinat și au un impact redus asupra nivelului glicemiei.

 
4. Produsele din făină albă

În general toate produsele de culoare albă trebuie evitate dacă suferi de artrită. Ese vorba despre orezul alb, cartofi, pâine și biscuiți. Carbohidrații rafinați cauzează inflamații pentru că organismul îi transformă rapid în zahăr. Alege numai cerealele integrale pentru a te simți bine tot timpul.

 
5. Carnea

Conține o proporție ridicată de grăsimi, care sunt metabolizate și transformate în compuși inflamatori. Efectele nocive se vor agrava dacă prăjești carnea pentru că vei crește cantitatea de toxine pe care o introduci în organism.

 
6. Cafeaua

Din păcate cafeaua crește riscul de manifestare a artritei reumatoide și este pe lista „neagră” în cazul în care suferi deja de această afecțiune. Potrivit specialiștilor, cafeaua conține componente care declanșează durerile și pot cauza apariția artritei reumatoide pe termen lung.
S-a constatat că inclusiv varianta decafeinizată are un efect similar, așa că este indicat să uiți complet de această variantă pentru a te trezi dimineața.

 
7. Băuturile alcoolice

Alcoolul nu-ți afectează numai ficatul, ci dăunează tuturor celorlalte organe, cauzând inflamații. Deși există studii care indică utilitatea vinului roșu pentru inimă, articulații și musculatură, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord a demonstrat că un consum excesiv de alcool crește producția de componente inflamatoare.

 
8. Glutenul

Glutenul se regăsește în grâu, orz, secară și ovăz și poate stimula inflamațiile. Pacienții diagnosticați cu artrită și care suferă și de intoleranță la gluten trebuie să evite complet acest tip de cereale și produsele care le au drept ingrediente. „Fiecare persoană care are artrită ar trebui să facă analize detaliate pentru a se determina dacă suferă de boala celiacă deoarece ambele sunt boli autoimune care apar simultan de cele mai multe ori”, spune dr.
Joy Bauer, nutriționist.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod