7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea mexicană

Adori mâncarea mexicană dar ți-ai dori să nu o savurezi doar la restaurant? Descoperă cum poți găti sănătos acest tip de rețete.
Gustul inconfundabil al preparatelor mexicane te face să revii la restaurantele care au acest meniu? Ei bine, ai putea savura și acasă aceste rețete, fără să-ți periclitezi sănătatea. Mesele aromate și condimentate pot avea beneficii pentru tine și întreaga familie dacă știi cum să gătești corect mâncarea mexicană. Câteva schimbări simple pot transforma o rețetă obișnuită într-un deliciu culinar, iar echilibrul și armonizarea ingredientelor te vor face să dorești să te bucuri tot mai des de gustul specific.

 
Iată cum poți găti mai sănătos mâncarea mexicană:

 
1. Prepară salsa în mod corect

Secretul pentru a obține un sos salsa delicios este coacerea roșiilor, a ardeilor și a cepei. În loc să le folosești crude, mai bine petreci câteva minute în plus rumenindu-le. Gustul final va fi mult mai bun. De asemenea, nu este nevoie să adaugi grăsimi la acest sos.
Combină aromele și savurează un sos gustos și sănătos, cu mai puține calorii.

 
2. Armonizează aromele

Nu folosi o cantitate excesivă dintr-un anumit ingredient pentru că ai putea neutraliza gustul celorlalte componente ale rețetei. De asemenea, trebuie să ții cont și de categoriile de alimente. Poate că ai pregătit o friptură aromată pentru cină, dar nu trebuie să exagerezi cantitatea de carne pe care o servești. Învață să o combini cu fasole pregătită la cuptor, orez, tortilla din făină de porumb și salsa proaspăt. În acest fel vei consuma mai puține grăsimi și nu vei avea probleme cu nivelul crescut de colesterol sau cu kilogramele în plus.

 
3. Folosește-te de gustul picant

Ardeiul iute stimulează digestia, previne ulcerul și favorizează remodelarea siluetei, fără să te stresezi mereu cu număratul caloriilor. Dacă îți place să mergi des la piscină sau vrei să porți un număr mai mic la haine consumă cât mai des preparate care includ acest ingredient-minune pentru topirea grăsimilor din zonele-problemă.
Potrivit specialiștilor, ardeiul iute stimulează metobolismul și accelerează ritmul de ardere a grăsimilor, în timp ce diminuează aspectul inestetic al celulitei. Ca aperitive, poți încerca ceviche și tostada, care sunt foarte aromate și bogate în proteine, dar au puține grăsimi.

 
4. Nu uita de condimente

Condimentele mexicane clasice sunt scorțișoara, cuișoarele și oregano. Dau un gust senzațional preparatelor și te ajută să ai succes cu orice dietă. Cu ajutorul lor poți ține apetitul sub control și nu-ți va fi greu să eviți prăjiturile, bomboanele, chips-urile sau gogoșile. Fiecare rețetă aromată reduce poftele și, încet-încet, vei ajunge să preferi variantele sănătoase care nu adaugă centimetri în plus și îți dau multă energie.

 
5. Înlocuiește zahărul cu sirop de agave

În momentele în care ți-e poftă de ceva dulce, nu folosi zahărul. Siropul de agave are un indice glicemic scăzut și previne fluctuațiile glicemiei, caracterizate prin stări de amețeală sau epuizare.
Poți folosi siropul de agave la cafea și ceai, dar și când prepari budinci, înghețată sau salată de fructe.

 
6. Alege ciocolata potrivită

Din moment ce povestea ciocolatei și a boabelor de cacao a început în Mexic, iată și desertul ideal chiar și în cazul în care vrei să slăbești! Nu trebuie să te temi de gustul dulce, ci să înveți să alegi o ciocolată sănătoasă, care nu favorizează îngrășarea. Evită sortimentele cu diferite creme, precum și ciocolata cu lapte, care are aproximativ 24% cacao, și alege o variantă de ciocolată neagră cu minimum 70% cacao. Gustul va fi mult mai intens, iar poftele pentru alimentele nesănătoase vor scădea rapid. De asemenea, ciocolata este consistentă și alungă senzația de foame pentru câteva ore. Dacă vrei să te menții în formă trebuie să acorzi atenție și mărimii porției. 30g de ciocolată neagră îți dau energie, te ajută să te concentrezi mai ușor și reduc stresul, fără să adauge kilograme în plus.

 
7. Nu uita de proteine

Deși este foarte important să consumi legume și fibre, ai nevoie și de mese consistente. Fasolea albă sau neagră, năutul și lintea sunt ingrediente importante pentru mâncarea mexicană.
Cu ajutorul lor poți obține preparate sățioase, cu puține calorii. Pregătește-le sub formă de piure, la cuptor sau fierte pentru a savura mese gustoase în momentele în care nu simți nevoia de carne sau chiar ca garnitură la friptură, dacă îți dorești o doză suplimentară de proteine. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod