Secrete de gatit

7 secrete de gătit care te ajută să devii un adevărat masterchef

Nu mai vrei să plângi când tai ceapă? Vrei să cureţi mai uşor coaja unui ou fiert? Descoperă câteva secrete de gătit care te ajută să devii un adevărat masterchef!
Unele trucuri îţi pot uşura foarte multe lucrul în bucătărie. Descoperă câteva astfel de secrete de gătit care îţi fac viaţa mai uşoară şi te ajută să devii un adevărat masterchef în bucătărie!


Ceapa la congelator

Un truc numai bun ca să nu mai lăcrimezi atunci când tai ceapa este acela de a folosi congelatorul. Pune ceapa în congelator timp de 15 minute şi astfel vei scăpa de această problemă.


Lămâia te ajută să cureţi oul de coajă

Pune o felie de lămâie când fierbi un ou întreg. Specialiştii susţin că acest mic truc te va ajuta să îndepărtezi mult mai uşor coaja oului fiert.
Acelaşi efect se poate obţine şi dacă adaugi o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi oul. Alege trucul care îţi este cel mai la îndemână!


Banana înlocuieşte oul

Dacă vrei să prepari ceva dulce la cuptor şi constaţi prea târziu că nu mai ai ouă, poţi să foloseşti o banană. Reţine că un ou în poţi înlocui cu o jumătate de banană pisată cu furculiţa.


Sare în cafea

Chiar dacă ţi se pare foarte ciudat, specialiştii susţin că pentru a obţine o cafea delicioasă trebuie să-i adaugi puţină sare şi scorţişoară. Nu vei mai avea nevoie de zahăr, deoarece acestea atenuează gustul amărui al cafelei.



Cum să cureţi rapid usturoiul

Dacă vei pune căpăţâna de usturoi la microunde timp de 15 secunde vei reuşi să-i îndepărtezi mult mai uşor coaja.


Cartofi acordeon la cuptor, mai buni decât cei prăjiţi

Se taie cartofii felii, dar nu până jos, ci se lasă în formă de acordeon. Se stropesc cu ulei de măsline şi se pune câte puţin unt între felii. Se lasă la cuptorul încins la 220 grade Celsius timp de 40 de minute. O să uiţi de cartofii prăjiţi după ce mănânci această bunătate! În plus, cartofii acordeon se fac singuri şi nu mai trebuie să stropeşti peste tot cu ulei.



Un truc ca să cureţi uşor cartofii fierţi în coajă

După ce ai spălat cartofii, se crestează coaja fiecărui cartof pe orizontală şi se pun la fiert. La final se clătesc cu apă rece şi coaja se va desprinde foarte rapid.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod