7 reguli de care să ţii cont ca să faci smoothie-uri sănătoase



2. Adaugă banană sau avocado pentru a-l face cremos


Aceste două fructe aduc o mulţime de nutrienţi, grăsimi sănătoase şi fibre.


3. Adaugă o mână de frunze proaspete de spanac, salată sau mentă


Acestea vor asigura clorofila care ajută la eliminarea toxinelor din sânge. Deşi sună ciudat să adaugi verdeţuri în smoothie, ele îl transformă într-o băutură sănătoasă şi este important să nu exagerezi cu cantitatea de fructe pe cale le adaugi în băutură. Începe cu o cantitate mică de verdeţuri, după care la un moment dat te vei obişnui şi trebuie să o măreşti în defavoarea fructelor.



4.Adaugă o lingură de seminţe de in măcinate


Seminţele de in constituie o sursă importantă de acid alfalinoleic, o substanţă din familia binecunoscuţilor acizi graşi Omega 3, esenţială pentru organism. De asemenea, inul are un conţinut bogat în fibre, ele având un uşor efect laxativ, stimulează digestia şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.


5. Adaugă 2 linguri cu nuci şi seminţe crude


Poţi să optezi pentru nucile caju care vor face smoothie-ul foarte cremos, migdale, seminţe decorticate de cânepă sau pentru seminţele de floarea-soarelui în amestec cu cele de dovleac. Toate trebuie să fie folosite în stare crudă pentru că au un conţinut ridicat de vitamina E şi grăsimi sănătoase, esenţiale pentru corp.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dorina Stamate pe 27 Aug 2015, 21:00
    cu polen

    Sunt la moda preparatele cu polen crud. Eu am gasit zmeura in piata si am amestecat cu polen crud de castan dulce si mur. Am pus si cateva cuburi de ghiata si am blenduit, am adaugat apa cu suc de portocale, am lasat la frigider jumatate de ora si apoi am servit si musafirii cu acest smoothie. Si eu iau tot de la firma aceasta, apiland, numai ca eu fac mereu comanda online.

    0
    0

  • leoanelide pe 17 Aug 2015, 19:27
    smoothie

    Da, si eu imi prepar un smoothie personalizat pe timpul verii, neaparat cu gheata. Pun miere cruda, fructe de padure, polen crud de prun, apa si lamaie. Amestec totul si dau prin blender pana devine totul o crema, adaug cuburile de gheata. Apicolele le iau intotdeauna d ela Apiland (numai la ei gasesc in forma cruda) si fructele de padure le iau proaspete, din piata.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod