7 opțiuni pentru un mic dejun care stimulează fertilitatea

Atunci când vrei să ai un copil trebuie să îți schimbi stilul de viață și mai ales meniul zilnic. De ce să nu-ți începi ziua cu alimentele care cresc fertilitatea chiar de la micul dejun?
Prima masă a zilei este foarte importantă când vrei să rămâi însăricnată pentru că și alimentația te poate aduce mai aproape de a deveni mamă. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că fertilitatea și meniul zilnic sunt strâns legate. În general dietele bogate în fier și grăsimi sănătoase cresc șansele de a avea un copil. Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu asupra a 18.000 de femei și au observat că alimentele consumate pot afecta șanseșe de a avea un copil. Sfaturile legate de evitarea zahărului în exces și a grăsimilor de tip trans se integrează în ansamblul acestei abordări.
Cu excepția cazului în care ai probleme medicale mai grave, alimentele alese inteligent la micul dejun te vor ajuta să rămâi însărcinată mai repede.

 
Iată ce ar trebui să conțină prima masă a zilei pentru a maximiza fertilitatea:

 
1. Ouă

Omletele, ouăle ochiuri sau cele fierte sunt un ingredient util pentru masa de dimineață. Sunt o sursă bună de vitamina D, care este esențială în perioada în care vrei să ai un copil.
Merită să incluzi ouăle la micul dejun pentru a obține în mod natural acest nutrient, alături de o masă consistentă fără prea multe calorii.

 
2. Somon

Probabil că ai auzit deja despre numeroasele beneficii pentru sănătate ale somonului, iar în ceea ce privește fertilitatea are o importanță majoră datorită dozei de vitamina D și grăsimi sănătoase pe care o furnizează. Ar fi ideal să pregătești o omletă rapidă din 2 ouă și somon afumat pentru a obține foarte simplu nutrienții de care ai nevoie.

 
3. Cereale fortificate

Dacă preferi să mănânci o porție de cereale dimineața, nu trebuie să renunți la varianta ta preferată de mic dejun. Este suficient să alegi cereale fortificate cu fier pentru a-ți crește fertilitatea în timp ce te bucuri de gustul bun.
Verifică tabelul cu profilul nutrițional și alege opțiunea potrivită pentru tine.

 
4. Iaurt integral

Dacă ritualul tău de dimineață include și o porție de iaurt cremos, să știi că nu ai niciun motiv să alegi varianta dietetică. „Femeile care consumă lactate semidegresate sau degresate au probleme mai des cu fertilitatea. Cu cât meniul include mai multe produse lactate integrale, cu atât o sarcină va apărea mai ușor”, potrivit dr. Walter Willett, profesor de nutriție și epidemiologie de la Harvard.  Alege iaurtul integral pentru a avea șanse mai bune să ai un copil curând.

 
5. Pâine prăjită cu avocado

În cazul în care aveai nevoie de un motiv suplimentar pentru a aprecia avocado să știi că îți crește șansele de a rămâne însărcinată și de a avea o sarcină fără probleme. Grăsimile mono și polinesaturate din componența avocado ameliorează reacția organismului la insulină, ceea ce îmbunătățește fertilitatea.
Având în vedere că grăsimile sănătoase reprezintă 75% dintr-un avocado este clar că trebuie să-l incluzi la micul dejun cât mai des. Combină-l cu felii de pâine prăjită integrală.

 
6. Fructe de pădure

Crește cantitatea de antioxidanți pe care o consumi cu ajutorul fructelor de pădure aromate. În special zmeura și afinele sunt esențiale pentru sănătatea sistemului reproducător. Pot fi combinate atât cu fulgi de cereale și iaurt, cât și cu granola, felii de pâine prăjită, clătite sau adăugate la smoohie-uri.

 
7. Citrice

Câteva felii de portocale, mandarine sau sucul lor te vor revigora imediat și trebuie să facă parte din micul dejun pentru fertilitate. Vitamina C favorizează absorbția fierului din alimentație, așa că mănâncă o jumătate de grepfrut sau o portocală la micul dejun ori adaugă-le la un smoothie dacă nu ai timp deloc.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod