7 motive pentru care ar trebui să bei mai multă apă

7 motive pentru care ar trebui să bei mai multă apă

Auzi des că trebuie să bei doi litri de apă pe zi, dar cu toate acestea nu reușești să pui acest sfat în practică.
Poate că ți se pare dificil să faci asta sau pur și simplu nu înțelegi de ce te-ai strădui să bei atâta apă. Dar dacă ai ști exact câte beneficii îți aduce consumul adecvat de apă, în mod sigur ți-ai schimba punctul de vedere. De exemplu, știai că apa te ajută să scapi de durerile de cap? Sau că te ajută să dai jos kilogramele în plus?

Deshidratarea nu este doar un mit sau ceva ce poate fi trecut cu vederea. Un consum scăzut de apă poate duce la stări de confuzie, leșin, dureri de cap, oboseală și nivel scăzut de energie. De asemenea, te-ai putea confrunta cu piele uscată la nivelul buzelor, gurii și ochilor. Pulsul poate crește, sistemul imunitar și metabolismul scad și îți va fi greu să te concentrezi. Este o stare foarte neplăcută pe care nu ai de ce să o experimentezi atunci când ai apă potabilă la dispoziție.

Descoperă șapte motive care te vor convinge să bei mai multă apă în fiecare zi:

Îți îmbunătățește antrenamentul


Apa ajută la distribuirea oxigenului către mușchi și îi face astfel mai eficienți atunci când faci sport. Cu cât este mai multă apă în celulele de la nivel muscular, cu atât mușchii își vor face mai bine treaba. 

Te ajută să slăbești


Când suntem deshidratați, organismul reține toate fluidele pe care le are la dispoziție, ceea ce duce la umflare și la creșterea în greutate. Reținem apă în toate celulele, inclusiv în cele de grăsime, totul pentru a combate deshidratarea.
Dacă bei suficientă apă, aceste fluide blocate în țesuturi sunt eliminate și vei scăpa mai ușor de kilogramele în plus și de efectul de față umflată sau pungi sub ochi.

Ameliorează durerile de cap


Dacă ai des energie scăzută, ți-e foame și te confrunți cu durere de cap, sunt semne clare care îți arată că ar trebui să bei mai multă apă. În loc să iei încă o pastilă pentru dureri de cap sau să confrunzi setea cu foamea (o greșeală care este responsabilă pentru mâncatul în exces), încearcă să bei un pahar mare cu apă. Este un remediu natural pe care îl ai mereu la îndemână. Unul dintre simptomele deshidratării este durerea de cap. În cazul în care te confrunți des cu dureri de cap deși bei suficientă apă, ar trebui să mergi la medic.

Stimulează metabolismul


Rinichii noștri sunt perfect adaptați pentru a înlătura toxinele. Dar dacă organismul este deshidratat, capacitatea de filtrare a rinichilor scade, iar ficatul este suprasolicitat.
Ficatul ajută la metabolizarea grăsimilor, dar dacă nu poate face acest lucru în mod eficient, rezultatul poate fi creșterea în greutate. În esență, dacă nu bei suficientă apă îți încetinești funcțiile organelor, ceea ce înseamnă că întreg sistemul devine lent și ineficient.

Subțiază sângele


Aproximativ 90% din fluxul sanguin este format din apă, ceea ce înseamnă că deshidratarea are un efect imediat asupra calității sângelui. Dacă nivelul apei din sânge scade, capilarele fine de sânge se închid, sângele devine mai gros și ești mai predispus la apariția cheagurilor. Rezultatul sunt afecțiuni precum hipertensiune, nivel ridicat al colesterolului și afecțiuni cardiace. 

Ajută la absorbția nutrienților din alimente


Apa poate absorbi și transporta diverși nutrienți din alimente. În acest fel călătoria nutrienților prin sistemul digestiv devine mai eficientă, iar aceștia sunt mai bine absorbiți și folosiți de corp.

Reduce crampele


Apa îți menține pielea, ochii și gura hidratate, dar în același timp acționează ca un lubrifiant natural pentru mușchi și articulații. Atunci când bei suficientă apă te vei mișca cu mai multă ușurință, reduci riscul apariției crampelor și durerilor articulare.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod