7 alimente care accelerează creşterea părului

Somonul şi lintea se numără printre alimentele care nu trebuie să lipsească din dietă, deoarece accelerează creşterea părului.
Datorită substanţelor pe care le conţin, unele alimente accelerează creşterea părului şi sunt recomandate pentru a fi consumate cu regularitate. Sunt şi sănătoase, de aceea aceste alimente reuşesc să stimuleze creşterea părului, dar vor aduce şi o mulţime de beneficii pentru întregul corp.

Iată care sunt cele 7 alimente care accelerează creşterea părului şi pe care ar fi bine să le incluzi în alimentaţia ta:


Somonul

Datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega-3, somonul întăreşte părul şi stimulează creşterea lui. Studiile care s-au realizat până în prezent arată foarte clar faptul că aceşti acizi graşi scurtează perioadele de stagnare a foliculilor de păr, accelerând astfel creşterea mai rapidă a părului.
Pe lângă acest beneficiu, trebuie să ştii că somonul mai conţine şi vitamina B12 şi mult fier, ingrediente care ajută de asemenea la o creştere mai rapidă a părului.


Stridiile

Furnizează o cantitate însemnată de zinc, un mineral care este recunoscut pentru efectul benefic asupra părului, şi nu numai. Zincul stimulează creşterea părului şi îl face să strălucească de sănătate. Potrivit specialiştilor, o stridie pe zi furnizează necesarul zilnic de zinc, prin urmare nu trebuie să le consumi în cantităţi mari. De asemenea, dacă nu ai acces la stridii, poţi să le înlocuieşti cu tărâţele de grâu, ficatul de vită şi porc, toate acestea fiind alimente cu un conţinut foarte mare de zinc.


Carnea de pui

Este o sursă bună de proteine care sunt necesare pentru a stimula producţia cheratinei, substanţă care este componenta principală a părului care îl redă elasticitatea şi sănătatea firului de păr. Un consum deficitar de proteine pe parcursul a 2-3 luni de zile conduce la o încetinire a creşterii părului, precum şi la o cădere accelerată a firelor de păr.
Alte surse bune de proteine de calitate se găsesc în carnea de curcan sau de iepure.


Ouăle

Se numără printre cele mai importante alimente care stimulează creşterea părului. Ouăle conţin proteine şi biotină, ingrediente care stopează căderea părului, îl întăresc şi accelerează creşterea lui. Consumă în fiecare săptămână ouă preparate într-un mod sănătos, deoarece ele aduc o mulţime de beneficii pentru sănătatea părului.


Migdalele

Dintre nucile recomandate spre consum, se pare că migdalele aduc o mulţime de beneficii pentru sănătatea părului. Migdalele crude conţin surse importante de vitamina E care activează creşterea părului şi întăreşte firul de păr. Câte 30 de grame de migdale consumate zilnic (aproximativ 15-20 de migdale) furnizează 70% din necesarul zilnic de vitamina E.
Pe lângă acest ingredient care este foarte sănătos pentru păr, migdalele mai conţin biotină, grăsimi bune şi vitamine din complexul B, toate cu având un efect benefic asupra podoabei capilare.


Seminţele de dovleac

Conţine vitaminele B1, B2, B3 şi B4 care sunt esenţiale pentru creşterea sănătoasă a părului. La acestea se adaugă vitaminele B5 şi B6, cu rol important pentru sănătatea scalpului. În cazul în care te confrunţi cu o cădere serioasă a părului trebuie să te asiguri că inzluci în dieta zilnică ulei de dovleac presat la rece, deoarece s-a demonstrat că acesta este foarte folositor şi stopează căderea părului, stimulând creşterea lui.


Lintea

Este una dintre cele mai bune surse vegetale de fier, un mineral care este foarte important pentru creşterea părului. Un bol cu supă de linte va furniza aproape jumătate din necesarul zilnic de fier.
De asemenea, lintea mai conţine zinc şi colină care stimulează fluxul sanguin la nivelul scalpului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod