6 trucuri pentru a evita hipernutritia de Sarbatori

Sansele de a petrece Sarbatorile singuri poate cauza unor persoane o supraalimentare, mai ales celor care provin din zone foarte reci, care combinata cu stresul de Sarbatori si abundenta mancarurilor de sezon poate declansa o tentatie coplesitoare. Aceste sfaturi te vor ajuta sa eviti aceasta situatie chiar daca esti in mijlocul prajiturilor de Craciun.
 Bucura-te de tot sezonul Sarbatorilor fara ca silueta ta sa aiba de suferit!

1. Nu te infometa
Regula numarul unu care te va ajuta sa nu te supraalimentezi de Sarbatori este sa manaci suficient. Aceasta nu este perioada restrictiilor de calorii pana in punctul in care ne este foame, deoarece pana si un banal tort cu fructe poate arata delicios.

Toata smecheria este sa servesti mese sau mici si frecvente in decursul unei zile. In acest mod niciodata nu iti va fi cu adevarat foame, si vei avea putearea sa rezisti in fata tuturor acelor prajituri dulci care iti pot afecta dieta sanatoasa.

2. Cumpara un costum special pentru Sarbatori
Acest truc poate da rezultate favorabile atat in cazul femeilor cat si barbatilor.
Daca te-ai hotarat sa iti cumperi o noua bluza, rochie sau un tricou special, uneori aceasta actiune vine in urma unei avertizari, insa te va face sa te simti foarte bine. Cand te simti bine in propria piele, acest lucru te va ajuta sa te respecti din interior si te va determina sa nu alergi dupa tortul de Craciun.

3. Respira aer proaspat
Facand o mica plimbare in aer liber, nu numai ca te va umple de energie, dar iti va lua si gandurile de la mancare. Cand vei reveni in casa, te vei simti invigorata iar pofta de mancare va fi diminuata. De asemenea, o alta idee nemaipomenita este ma faci o plimbare dupa cina, deoarece miscarea te va ajuta la digestie si va reduce sansele sa devii lenesa si obosita.


4. Gateste cateva retete hranitoare
Cu putina cretivitate poti pregati mancaruri sanatoase care au un gust grozav si vor fi corespunzatoare mancarurilor traditionale. Cateva schimbari de baza iti pot face mesele de Sarbatori mult mai hranitoare. In locul cartofilor si painii, poti pregati o varietate de retete sanatoase cu legume. Daca totusi vrei sa folosesti cartofi, gateste cu cartofi dulci sau cu conopida. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca alegi carne sanatoasa, fara grasimi multe si fara coloranti sintetici.

5. Impaca-te cu emotiile
Multe dintre poftele noastre de mancare nu au nicio legatura cu poftele psihice, de fapt, se bazeaza de emotiile acumulate.
Poti asocia anumite mancaruri de sarbatori cu confortul din copilarie si esti tentata sa consumi mai mult pentru a mentine amintirea trezita cat mai mult timp. Sau, stresul acumulat de Sarbatori poate fi in spatele porfei nebune de mancare.

In acest punct te sfatuiesc sa te folosesti de modul de gandire pozitiv si de practica acupuncturii. Prin acupunctura punctele energetice specifice corpului vor fi reechilibrate, iar in acelasi timp va fi reechilibrat sistemul bioenergetic al organismului.

6. Este doar o alta masa...
Concentreaza numai asupra adevaratului sens al sarbatorilor si repede iti vei da seama ca familia si prietenii au prioritate.
Impreuna cu persoana iubita trebuie sa mergeti la acestia pentru ai vedea nu pentru a manca. Daca esti de parere ca trebuie sa mananci numai din simplul fapt ca este Craciunul, atunci cu siguranta ca asa vei face. Daca te uiti la masa ca si cum ai privi o alta masa plina cu bunatati de Craciun, atunci iti va fi mai usor sa iti infranezi poftele.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • miliiancovici pe 20 Dec 2007, 21:53

    Excelent articolul. Voi incerca cu siguranta sa tin cont de toate aceste sfaturi utile.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod