6 trucuri ca să mănânci tot ce vrei fără să ţi se facă rău

De Sărbători suntem tentate să mâncăm mai mult decât într-o zi obişnuită la birou. Ca să nu ai probleme digestive ar fi indicat să respecţi şase reguli de bază. Vezi cum să te fereşti şi să-ţi tihnească ceea ce mănânci!

De Sărbători suntem tentate să mâncăm mai mult decât într-o zi obişnuită la birou. Ca să nu ai probleme digestive ar fi indicat să respecţi şase reguli de bază. Vezi cum să te fereşti şi să-ţi tihnească ceea ce mănânci!

 

Pericolul de a mânca peste măsură în zilele de sărbătoare este unul real, deoarece noi suntem obişnuiţi să pregătim felurite preparate care mai de care cu mai multe grăsimi. Meniul de Crăciun nu poate să fie conceput de foarte multe persoane ca fiind unul vegetarian sau cu alimente sărace în grăsimi, de aceea tentaţia de a găti reţete hipercalorice este foarte mare.

Ca să nu renunţi la acele preparate care te fac să simţi Crăciunul, deoarece ai crescut cu ele, încearcă să le reinventezi şi să le faci puţin mai uşoare, dar şi să adaugi reţete noi tradiţionalului meniu de sărbătoare.

Cu ajutorul câtorva trucuri care te vor ajuta să găteşti mai sănătos şi hipocaloric vei putea să mănânci după pofta inimii, dar fără să te confrunţi cu stări de rău după meniul mai îmbelşugat.

De asemenea, după ce ai ales cu grijă ingredientele astfel încât să obţii reţete mai light, trebuie să ai grijă la combinaţiile alimentare pe care le faci, la cantităţile de mâncare consumate şi la frecvenţa cu care poţi să iei masa ca să fii sigură că nu ţi se va face rău. În cazul în care ai anumite probleme medicale, încearcă să mănânci doar de poftă din alimentele pe care ţi le-a interzis medicul, astfel încât să respecţi cât de cât regimul alimentar.


În mare, tot secretul stă în a nu mânca haotic şi în cantităţi industriale. Pe lângă acest secret, iată care sunt cele 6 trucuri eficiente ca să mănânci tot ce vrei fără să ţi se facă rău:


1. Respectă pe cât posibil orarul celor 5 mese pe zi


Este de preferat să ai 3 mese principale şi două gustări pe parcursul unei zile, însă nu mânca mai târziu de orele 21.


2. Nu mânca niciodată desertul după masa principală

Consideră desertul ca o gustare pe care trebuie să o iei între mesele principale. Nu-l mânca niciodată imediat după masă, ci lasă să treacă măcar 1-2 ore.


3. Alege porţiile mici

Dacă vrei să mănânci sarmale, chiftele, friptură de porc, cârnaţi, rulade cu carne, slănină sau alte mâncăruri consistente şi grase, alege o porţie moderată.
Evită să mănânci cantităţi exagerate şi să le combini pe toate la o singură masă.


4. Nu combina cartofii, pâinea şi carnea

Îţi va fi mult mai bine şi vei putea să mănânci o porţie mai mare dacă eviţi această combinaţie pe care o facem cel mai des. Încearcă să mănânci carnea cu salate, murături sau alte legume preparate simplu, iar pâinea consum-o doar atunci când preparatul este mult prea gras şi simţi nevoia de pâine.


5. Consumă alcool în cantităţi mici

De regulă, băuturile alcoolice influentează în mod negativ procesul de digestie, astfel că nu este foarte recomandat să le consumi în timpul meselor.


6. Bazează-te pe ceaiurile medicinale

La o jumătate de oră după o masă copioasă poţi să-ţi faci un ceai neîndulcit care are rolul să ajute sistemul digestiv.
Optează pentru ceaiul de mentă, ghimbir, verde sau muşeţel. 

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Monica Bunea pe 31 Dec 2012, 16:03
    nu e greu sa tii dieta!

    Gresit! Nu e ok sa mananci tot ce vrei. daca exista riscul sa ti se faca rau inseamna ori ca e prea mult ori ca nu e sanatos. adica e prea gras, prea dulce, prea sarat etc.Eu ma pot abtine foarte usor de cand iau niste supl alim. Nutritionistul mi-a zis ca cel mai bine e sa reduc pofta de mancare in loc sa ma infometez si sa poftesc la de toate. Si asa e, de cand iau si slim and fit si beau si ceai de soc, nu mai mananc atatea porcarii si prefer salatele sau carnea de pui.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod