Shake-uri delicioase naturale

6 rețete de shake-uri proteice pentru femei

Proteinele sunt esenţiale pentru a avea o musculatură tonifiată. Descoperă 6 rețete de shake-uri proteice care îţi conferă energie şi ţin de foame!
Chiar dacă părerile sunt împărţite atunci când vine vorba despre proteine şi cantitatea de proteine de care avem nevoie, ştim că acest element este unul esenţial pentru întregul corp. Fie că optezi pentru proteinele de origine animală sau ştii cum să combini alimentele de origine vegetală pentru a obţine proteine complete, suplimentarea dietei cu shake-uri proteice s-a dovedit a fi utilă, în special femeilor care depun zilnic efort şi au un antrenament intens la sală.


De ce sunt importante proteinele?


Potrivit site-ului bodybuilding.com, avem nevoie de proteine pentru că:

1. Stabilizează nivelul de energie şi potolesc apetitul exagerat.
Potrivit specialiştilor, dacă îţi este foame în ciuda faptului că ai mâncat în timpul zilei, acest lucru poate să însemne că nu ai inclus suficiente surse de proteine la mesele tale principale. Spre deosebire de carbohidraţi, proteinele au nevoie de un timp mai lung de digestie, menţinând senzaţia de saţietate pe o perioadă lungă de timp.

2. Te ajută să arzi mai multe calorii. La fiecare 100 de calorii luate din proteine, corpul tău va arde 25-30 dintre ele în timpul procesului de digestie.
Studiile arată că persoanele care consumă mai multe proteine în defavoarea grăsimilor şi a carbohidraţilor obţin rezultate mai rapide când vine vorba despre slăbit.

Dar ce trebuie să conţină aceste shake-uri ca să fie sănătoase şi să furnizeze nutrienţii de care are nevoie corpul? Fie că alegi să adaugi pulberi proteice sau te bazezi pe surse integrale de proteine precum iaurtul grecesc poţi să obţii shake-uri proteice delicioase şi săţioase. Este alegerea ta şi poţi să incluzi la reţetele de mai jos şi câte o linguriţă dintr-o pulbere proteică (din zer, caseină, orez, cânepă):


1. Shake proteic cu banane, lapte de soia, unt de arahide şi cacao


Amestecă în blender toate ingredientele pentru a obţine un shake proteic cremos pe care îl poţi consuma la micul dejun sau după un antrenament. Laptele de soia şi untul de arahide sunt surse bune de proteine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod