6 preparate pe care trebuie să le încerci în regiunea Kyushu, Japonia

Regiunea Kyushu posedă o varietate de ingrediente gustoase, atât de la ocean, cât și de pe malurile din apropiere. Descoperă specialitățile pe care nu trebuie să le ratezi dacă vizitezi această zonă.
Ți-ai planificat o excursie în Japonia în cadrul căreia vei petrece o perioadă în regiunea Kyushu? Este ideal să cunoști zona și la nivel culinar pentru a te întoarce cu amintiri speciale legate de locurile pe care le-ai văzut, dar și de mâncărurile care te-au delectat și te-au revigorat.

 
Iată ce feluri de mâncare trebuie să testezi în regiunea Kyushu, în funcție de fiecare prefectură:

 
1. Caracatiță din Yobuko (Prefectura Saga)

Ingredientul care este asociat cel mai des cu deliciile din Prefectura Saga este caracatița din Yobuko, în orașul Karatsu. Nu rata felul de mâncare numit „Ika no Ikezukuri” (caracatiță proaspătă cu sashimi). În momentul în care comanzi acest preparat bucătarul va alege o caracatiță din acvariu și ți-o va pregăti rapid.
Caracatița este servită pe un platou, va avea o culoare translucidă, un gust dulceag și o textură foarte fragedă, care se topește în gură. Tentaculele vor fi servite prăjite, sub formă de tempura sau rumenite cu sare. Te poți delecta cu acest fel de mâncare tot timpul anului.

 
2. Basashi (Prefectura Kumamoto)

Dacă te afli în Prefectura Kumamoto trebuie neapărat să testezi preparatele pe bază de carne de cal, această regiune fiind cel mai important producător din Japonia. Preparatul va conține vitamine și minerale esențiale, un număr redus de calorii și colesterol. Poți consuma carnea sub formă de sushi sau la grătar, dar cea mai populară variantă este basashi crud (sashimi). 

 
3. Motsunabe (Prefectura Fukuoka)

Este o specialitate a orașului Hakata, din Prefectura Fukuoka. „Motsu” semnifică faptul că preparatul este obținut din carne de vită sau de porc.
În Hakata motsunabe este pregătit din măruntaie de vită sau porc, plus legume, în principal usturoi și ceapă. Condimentele utilizate pot varia în funcție de restaurantul ales și vor include de obicei sos de soia și miso. Foarte frecvent se adaugă tăieței la zeama care rămâne după ce se pregătește acest fel de mâncare, rezultând o supă gustoasă.

 
4. Sashimi Seki-aji (Prefectura Oita)

Cel mai căutat ingredient din Prefectura Oita este Seki-aji, macroul care provine din Saganoseki. În acest caz peștele este prins fără să se utlizeze plase de pescuit pentru a preveni deteriorarea sau ruperea. Macroul este prins în Strâmtoarea Hoyo, care are curenți foarte puternici, iar carnea de pește are o textură fermă și un gust aparte. Acești pești sunt de o mărime mai mare și au un conținut ridicat de grăsime.
Comandă acest tip de macrou la un restaurant local, integrat în sashimi, pentru a remarca textura și gustul proaspăt.

 
5. Hiyashiru (Prefectura Miyazaki)

Cel mai atractiv fel de mâncare din Prefectura Miyazaki este hiyashiru. Este pregătit din melci de mare deshidratați, semințe de susan și miso, rumeniți pe grătar și amestecați apoi cu supă dashi. Preparatul se servește cu tofu, felii de castravete, shiso și ceapă verde. Este o rețetă specifică verii, care este asociată uneori cu o garnitură de orez fierbinte. De asemenea, unele restaurante adaugă bucăți de macrou sau sardine rumenite, în loc de melci de mare.

 
6. Nagasaki Champon (Prefectura Nagasaki)

Nu trebuie să uiți să comanzi acest preparat dacă vizitezi Prefectura Nagasaki. Este un fel de mâncare pe bază de tăieței, cu o varietate de ingrediente printre care carnea de porc, scoicile, creveții și varza, servite în zeamă de oase pui sau de porc.
Tăiețeii au o aromă aparte și sunt foarte moi. Dacă îți plac gusturile intense este recomandat să alegi supa pe bază de zeamă de porc, iar dacă preferi un gust mai subtil încearcă varianta care conține zeamă de pui. Există și restaurante care modifică puțin rețeta clasică, folosind miso și frunze de curry.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod