6 motive pentru care ar trebui să consumi mai des zmeură

Cu toate că zmeura nu este la fel de populară precum alte fructe de pădure, aceasta are un gust delicios și, în plus, câteva beneficii pentru sănătate greu de refuzat.
Zmeura are un conținut bogat de fibre, antioxidanți și vitamine. De asemenea, reprezintă o sursă perfectă de acid elagic, care oprește creșterea celulelor canceroase. Mai multe despre consumul de zmeură și avantajele pe care le aduce vieții tale poți regăsi mai jos.

De ce este bine să mănânci zmeură?


1. Reduce degenerarea maculară


Când vorbim despre prevenirea degenerării maculare, este evident faptul că nu te poți baza doar pe zmeură. Însă 2-3 pumni de zmeură pe zi pot ajuta la prevenirea pierderii vederii și la încetinirea progresiei degenerării maculare. 

2. Îmbunătățește funcțiile sistemului reproducător la femei


Zmeura se folosea din cele mai vechi timpuri pentru îmbunătățirea funcțiilor sistemului reproducător al femeilor. În prezent, mulți medici ginecologi le recomandă femeilor consumul de zmeură, pentru a reduce fluxul menstrual puternic, iar în cazul femeilor gravide poate ameliora greața, preveni hemoragia și combate durerile.

3. Previne apariția ridurilor


Indiferent de vârstă, sexul feminin întotdeauna își va dori să evite sau să îndepărteze ridurile. Cremele anti-aging nu sunt întotdeauna la fel de eficiente precum se spune în reclame, așa că poți încerca metode naturale pentru prevenirea ridurilor premature și estomparea celor deja prezente.
Pe lângă consumul regulat de zmeură, poți folosi acest fruct și într-o mască facială (cu făină de ovăz, miere, iaurt și miere).

4. Întărește sistemul imunitar


Vara s-ar putea să fie cel mai bun sezon pentru întărirea sistemului imunitar, datorită faptului că regăsești în piață legume și fructe proaspete. Zmeura are un conținut bogat de vitamina C, care ajută sistemul imunitar să rămână puternic și sănătos. De asemenea, fructele de zmeură conțin și antioxidanți, care previn unele boli grave.

5. Te ajută să-ți menții silueta


Probabil că urmezi dieta potrivită pentru a scăpa de kilogramele nedorite și pentru a-ți menține silueta. Însă te-ai gândit vreodată să incluzi zmeura în dieta ta zilnică? Mulți nutriționiști uită de ajutorul pe care îl pot oferi fructele de zmeură.
Acestea reprezintă o sursă excelentă de fibre dietetice și mangan. Manganul este responsabil pentru arderea grăsimilor, prin accelerarea metabolismului, în timp ce fibrele pot încetini procesul digestiv.

6. Previne cancerul


După cum am amintit mai sus, consumul regulat de zmeură scade riscul apariției cancerului, datorită conținutului de acid elagic, un fitonutrient care ajută organismul să scape de radicalii liberi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod