6 metode ca să-ţi învingi pofta de dulce

Dacă pofta de dulce te loveşte la orice oră din zi, dar şi din noapte, kilogramele în plus nu vor întârzia să apară. Nutriţioniştii recomandă înlocuirea dulciurilor cu fructe, dar acest "sacrificiu" nu este deloc uşor.
Dacă pofta de dulce te loveşte la orice oră din zi, dar şi din noapte, kilogramele în plus nu vor întârzia să apară. Nutriţioniștii recomandă înlocuirea dulciurilor cu fructe, dar acest „sacrificiu“ nu este deloc uşor. Încearcă 6 metode ca să-ţi învingi pofta de dulce, care pot da rezultatele dorite.

Renunțarea timp de două sau trei zile la dulciurile care conțin zaharuri rafinate îţi poate reduce semnificativ pofta de dulce pe termen scurt şi mediu, dar şi această măsură poate fi prea drastică pentru mulţi. Află cum îţi poţi controla tot mai mult pofta de dulce, pentru a o învinge apoi treptat, fără schimbări majore în alimentaţia ta.

Nu sări peste mese

Cele 3 mese principale pe zi, însoțite de două gustări mai mici, îți pot ține sub control glicemia reducând pofta de dulce, dar mesele regulate nu sunt singurul criteriu pentru a preveni hipoglicemia.
Încearcă să incluzi în fiecare masă și proteine și grăsimi, din surse naturale, pentru o alimentație corectă, ce nu îți stimulează pofta de dulce.

Nu sări niciodată peste micul dejun, masa care îți poate asigura echilibrul glicemic pentru mai multe ore și previne pofta de dulce care se instalează la 3-4 ore după trezire.

Cedează tentaţiei, dar mănâncă puţin

Când simți că devii tot mai frustrată de restricțiile alimentare autoimpuse, cedează tentației în mod controlat. Alege un deliciu preferat, dar mănâncă puțin și pofta de dulce se va reduce rapid. Încearcă să te limitezi la dulciuri de maxim 150 kcal. O cantitate mai mare îți va crește brusc glicemia, care va scădea apoi la fel de repede când pancreasul produce insulină în exces, iar pofta de dulce revine după câteva ore.

Combină dulciurile "rele" cu cele "bune"

Combinația dintre dulciuri pline de zahăr cu alte alimente te poate ajuta uneori să combați o poftă puternică de dulce.
Vrei puțin tort? Taie-ți o felie foarte mică și acoper-o cu fructe. Poți amesteca dulciurile "rele" în cantitate mică și cu migdale, iaurt sau alte alimente care îți oferă un conținut nutritiv de valoare, nu doar zahăr și calorii.

Asigură-te că nu ai deficienţe de vitamine sau minerale

Pofta de dulce poate fi nefiresc de puternică atunci când există un dezechilibru în organism. Dacă îți rezolvi deficiențele de vitamine și minerale, pofta se poate diminua rapid. Cel mai des, pofta de dulce este asociată cu deficiența de vitamina B3, magneziu și crom. L-Glutamina este un alt supliment nutritiv ce poate reduce pofta de dulce. Este un antioxidant ce elimină excesul de amoniac la nivelul creierului și poate reduce stresul și anxietatea asociate poftelor.

Gumă de mestecat

Folosind îndulcitori artificiali, guma de mestecat îți poate reduce pofta de dulce în momentele de criză, dar nu apela constant la ea.
Cele mai multe mărci de gumă sunt îndulcite cu xylitol, substanța ce poate produce dereglari metabolice ușoare: balonări, crampe și diaree, atunci când este consumată în exces.

Fă mişcare

Cele mai multe pofte temporare durează între 10 și 20 minute, iar puțină mișcare, chiar și o plimbare în aer liber, poate reduce pofta de dulce. Bea un pahar cu apă înainte să faci mișcare și unul după, iar pofta de dulce ar putea fi diminuată aproape complet.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Petronela pe 7 Sep 2012, 19:13
    Picaturile Ecofit

    Eu am gasit solutia sa scap de pofta de dulce. In urma cu cateva luni mi am comandat produsul Ecofit care este compus din 2 produse: picaturi si capsule. Picaturile sunt miraculoase. Nu mai am pofta de dulce. Nu mi vine sa mai mananc nimic dulce. De cateva luni eu imi comand produsul, dar folosesc doar picaturile. Am reusit sa slabesc 8 kg. De atunci parca mananc mai putin. Sunt foarte bune picaturile.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod