6 greșeli de evitat când servești paella

Ai consumat paella autentică? Este mult mai greu de găsit decât îți închipui. Dacă plănuiești o vacanță în Spania este ideal să știi din timp cum recunoști preparatul ideal.
Asociația Wikipaella are drept obiectiv identificarea rețetelor tradiționale de paella, care respectă standardele de autenticitate și oferă un gust senzațional. Deși multe restaurante vor pretinde că servesc o versiune autentică de paella, asociația reamintește turiștilor că specificul rețetei este adesea pierdut în urma modificării ingredientelor, de exemplu prin utilizarea coloranților pentru a obține orezul galben, în loc să se folosească șofranul.
Asociația Wikipaella a certificat paella servită de 133 de restaurante din Valencia, 77 din Alicante, 33 din Castellón și 11 din Madrid. De asemenea, au fost numite și 2 restaurante din SUA și unul din Germania pentru a arăta că paella a devenit un preparat apreciat la nivel internațional. În plus, a definit criteriile care te ajută să-ți dai seama dacă paella comandată este rețeta clasică.

 
Iată cum îți dai seama dacă ai fost păcălit:

 
1. Paella are ingrediente suplimentare

Potrivit Wikipaella, există 3 tipuri de paella: paella Valenciana, arroz a banda (sau senyoret) și paella cu melc și carne de iepure (paella de conejo y caracoles). Fiecare dintre ele conține ingrediente diferite, dar baza tradițională este formată din orez, ulei de măsline extravirgin, șofran și roșii.
Arroz a banda va avea și creveți și fructe de mare, iar în cazuri mai rare carne de caracatiță sau midii.
Paella Valenciana va conține carne de pui, de iepure și uneori carne de rață și melci. Coastele de porc sau chiftelele nu sunt utilizate prea des, dar sunt aprobate de Wikipaella drept ingrediente utile.
Deși există variante regionale care pot varia, cum ar fi adăugarea anghinarelor, există anumite ingrediente care trebuie să-ți ridice semne de întrebare. Dacă observi că paella are ciuperci, morcovi sau chorizo precis nu consumi rețeta tradițională.

 
2. Nu este gătită deasupra focului, într-un vas de metal lat și întins

Dacă nu vezi pe cineva gătind paella în apropiere deasupra focului, într-o tigaie întinsă, să știi că nu vei savura preparatul dorit. Chiar cuvântul „paella” semnifică acest mod de a găti ingredientele. Pregătirea acestei rețete implică amestecarea orezului cu legume și carne și gătirea lor deasupra focului, obținându-se un gust special când sunt încălzite deasupra focului de lemne.
Numai 48 de restaurante certificate fac acest lucru.

 
3. Este servită în porții individuale

Rețeta clasică este destinată pentru cantități mai mari, cel puțin pentru 4 persoane. Ca stil de viață, consumul paella înseamnă să o mănânci direct din tigaie cu o lingură de lemn. Nu este destinată meselor solitare și trebuie să devii sceptic în momentul în care un restaurant ți-o oferă pe farfurie, în loc să sosească la masă în tigaia fierbinte. Probabil că nu este proaspătă.

 
4. O mănânci la cină

Valencia este locul unde a apărut rețeta de paella și aici se află și majoritatea restaurantelor care pregătesc variantele delicioase. Nu uita că nu este o opțiune utilă pentru cină. Restaurantele cu tradiție nu o vor include decât în meniul pentru masa de prânz, iar dacă vezi că este disponibilă și seara ar trebui să te gândești bine dacă ești în localul potrivit.

 
5. Nu este preparată din ingrediente proaspete

Ingredientele pentru paella trebuie să fie proaspete, așa că este un semn pozitiv dacă observi o grădină în apropierea restaurantului. Nu consuma o variantă care conține ingrediente congelate de la supermarket pentru că gustul nu te va impresiona deloc.

 
6. Nu este preparată de cineva care „are paella în suflet”

Pentru a primi certificarea Wikipaella bucătarii din localuri trebuie să promită „că vor avea paella în suflet și că vor duce tradiția mai departe”. Uită-te în interiorul restaurantului și observă dacă acordă importanță acestei tradiții care datează de mai multe secole sau dacă nu urmărește decât să atragă cât mai mulți turiști.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod