6 feluri de mâncare pe care bucătarii te sfătuiesc să le comanzi la un restaurant italienesc

Bucătarii profesioniști au alcătuit o listă cu preparatele pe care trebuie neapărat să le încerci data viitoare când mergi la un restaurant italienesc. Află ce nu trebuie să ratezi!
Indiferent dacă este prima dată când mergi sau dacă deja admiri preparatele specifice este posibil să nu fi încercat încă toate deliciile recomandate de bucătari.

 
Iată ce ar trebui să comanzi la un restaurant italienesc pentru a remarca savoarea tradițională:

 
1. Paste de casă

„Pastele sunt definitorii pentru un restaurant cu specific italienesc și diferența dintre un fel de mâncare bun și unul senzațional este adesea reprezentată de tipul de paste folosite. Cele de casă, preparate chiar acolo, au o aromă specială care va fi imediat evidențiată de sosul potrivit”, spune Brian Moll, bucătar-șef la Tavola Trattoria, din Atlanta.

 
2. Spaghete carbonara

Acest tip de paste cremoase este adesea preferat de bucătari. „Este foarte greu să aleg preparatul meu favorit, dar probabil ar fi spaghetele carbonara.
Aleg mereu varianta clasică pe bază de ou, piper negru, parmezan și pancetta. Este o rețetă simplă care devine delicioasă atunci când se folosesc ingredientele potrivite”
, spune Rick Petralia, bucătar-șef la restaurantul Fazoli, din Atlanta.

 
3. Manicotti

Un preparat foarte gustos în special în serile reci, Manicotti este preparat din paste în formă de scoică rulate manual. Manicotti este o rețetă perfectă pentru cei care iubesc brânza. „Îmi place foarte mult cum se evidențiază savoarea brânzei Ricotta și a parmezanului. De obicei completez Manicotti cu sos marinara și mozarella. Este o rețetă foarte des cerută de clienți”, spune Rick Petralia.

 
4. Risotto

„La risotto textura este cea mai importantă și reprezintă un criteriu după care pot judeca tot restul meniului. Când studiam pentru a deveni bucătar am învățat de la experți că poți recunoaște mereu un maestru după modul în care amestecă.
Orezul necesită multă grijă, iar Risotto Milanese cu șofran necesită în mod special o atenție deosebită. Dacă pui prea puțin șofran vei rata aroma deosebită, iar dacă pui prea mult vei anula orice altă aromă”
, explică Tim Kensett, bucătar la restaurantul Storico din New York.

 
5. Pizza la cuptor cu lemne

Când intri într-un restaurant italienesc vei fi întâmpinat imediat de acea aromă primitoare, care te ajută să te relaxezi. „Deși pare plictisitoare pizza margherita este de fapt lucrul cel mai gustos pe care l-ai putea comanda. Rețetele simple sunt cel mai greu de realizat pentru că nu te poți ascunde în spatele unei liste lungi de ingrediente care vor da până la urmă un gust acceptabil preparatului. Aluatul tradițional rumenit în cuptorul cu lemne, gustul roșiilor proaspete și sarea de mare plus brânza proaspătă compun o pizza absolut irezistibilă.
Uleiul de măsline și busuiocul adăugate la final te vor face să-ți amintești de acest gust unic”
, spune Valentina Guolo Migotto, bucătar-șef la restaurantul Camomi Osteria.

 
6. Fritto misto

Un răsfăț total, incompatibil cu număratul caloriilor, această rețetă conține fructe de mare, legume și alte ingrediente apetisante. „Îmi place să gust ceva crocant și prăjit din când în când. Este destul de simplu de făcut. În esența îngredientele de bază sunt îmbrăcate într-un strat de griș sau în aluat, iar apoi sunt prăjite. Gustul va depinde în mare măsură de tehnica folosită și de cât de proaspăt este uleiul, dar în general nu ar trebui să ratezi acest preparat care îți încântă simțurile”, spune Tim Kensett.
 
Experimentează cu aceste preparate data viitoare când ieși în oraș cu familia sau prietenii și vei reuși treptat să-ți creezi o listă cu restaurantele italienești care respectă tradițiile și unde fiecare masă este o experiență memorabilă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod