6 alimente care-ți fac rău dacă le mănânci la orele greșite

Știi când este cel mai bine să bei lapte sau să mănânci orez și banane? Multe alimente consumate la ore greșite pot să cauzeze simptome supărătoare, așa că evită să faci asta!
Poate ai constatat deja că nu te simți bine dacă mănânci fructe sau dulciuri seara, însă nu te-ai gândit că are legătură directă cu alimentele pe care le-ai ales. Trebuie să știi că există câteva alimente pe care dacă le consumăm la ore greșite, pot să disturbe grav digestia și să te confrunți cu balonare persistentă sau tulburări digestive. 

Site-ul hangovercure.me prezintă o listă cu câteva alimente și cel mai bun moment în care este bine să le consumăm:


Când trebuie să mâncăm: Laptele

Se consumă seara, după cum susțin specialiștii, deoarece se digera mai lent și accentuează starea de oboseală. Atunci când consumi lapte seara, corpul se relaxează și favorizează celulelor să absoarbă toți nutrienții furnizați, în timp tu te odihnești. 

Cel mai prost moment să consumi lapte este dimineața.
Tocmai pentru că se digeră foarte lent, nu este recomandat să consumi lapte dimineața pentru că te vei simți letargic toată ziua. 


Orezul

Se consumă în timpul zilei, deoarece metabolismul este mai alert și digeră mai ușor carbohidrații, furnizându-ți energie. Orezul este perfect pentru masa de prânz.

Cel mai prost moment ca să consumi orez este seara, deoarece este bogat în amidon și poate cauza o senzație accentuată de balonare pe timpul nopții. De asemenea, dacă mănânci orez seara ești mult mai predispusă la îngrășat, deoarece are nevoie de mult timp pentru digestie și corpul tău este în repaus complet. 


Zahăr

Poți să-l consumi în cantități mici dimineața, dar nu pe stomacul gol. Însă, este de preferat să optezi pentru dulciuri dimineața și în cursul zilei, decât seara.
Dimineața, insulina eliberată de pancreas pentru a regla zahădul din sânge are o acțiune mai eficientă decât seara. De asemenea, te așteaptă o zi în care vei fi activă și vei arde caloriile rezultate din dulciuri. 

Cel mai prost moment ca să mănânci dulciuri este seara. Acest obicei te îngrașă și perturbă serios calitatea somnului. 


Leguminoase

Se consumă seara, deoarece au un conținut ridicat de fibre care ajută la digestie și la scăderea nivelului de colesterol rău. De asemenea, leguminoasele consumate seara te ajută să dormi mai bine.

Cel mai prost moment ca să mănânci leguminoase este dimineața și pe timpul zilei, deoarece ai stimulează pofta de mâncare și acest lucru te va determina să faci excese culinare.


Când mâncăm banane 

Se consumă la amiază pentru că au un conținut mare de fibre care ajută la digestie. De asemenea, bananele au anumite substanțe care împiedică senzația supărătoare de arsuri stomacale.
De asemenea, bananele furnizează energie și sunt perfecte ca gustare înainte de un antrenament sportiv.

Cel mai prost moment ca să mănânci banane este seara, deoarece favorizează formarea mucusului în exces. De asemenea, reține că bananee au un conținut foarte mare de magneziu, iar dacă sunt consumate pe stomacul gol seara, pot să cauzeze diverse probleme digestive. 


Mere

Se consumă dimineața pentru că sunt bogate în pectină care ușurează tranzitul intestinal, previne constipația și are efect detoxifiant. 

Cel mai prost moment ca să mănânci mere este seara pentru că sunt acide și pot să favorizează apariția simptomelor supărătoare generate de refluxul gastroesofagian.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod