6 alimente care nu sunt atât de sănătoase cum credeai

Poate și tu te îndrepți chiar acum spre unul dintre aceste alimente, fiind convinsă că îți fac bine. În ciuda numelui care sună apetisant și a ideii generale că anumite preparate sunt sănătoase, se pare îți fac rău fără să le suspectezi.
Există anumite alimente care au o „reputație” foarte bună pentru că denumirea lor sună bine sau pentru că fac parte din bucătăria unei țări care este renumită pentru beneficiile pentru organism, dar în realitate nu sunt deloc indicate pentru a te simți mai bine. De asemenea, vei întâlni și alimente ambalate care sunt puțin mai utile decât cele procesate, dar nu vor contribui semnificativ la ponderea de nutrienți de care ai nevoie în fiecare zi.

 
Iată ce preparate nu sunt atât de sănătoase precum ți-ai închipuit:

 
1. Cușcușul

Poate crezi că este o cereală integrală, dar de fapt este format din paste de dimensiuni foarte mici și se consumă cu precădere în Africa de Nord, ca garnitură la tocănițele pe bază de carne. Ideea că acest preparat este benefic a apărut în principal datorită persoanelor are preferă dieta vegetariană sau a celor care apreciază versatilitatea acestui ingredient, plus textura diferită.
„De fapt, cușcușul este grâu rafinat și dacă nu alegi în mod strict varianta integrală nu vei avea niciun avantaj pentru sănătate sau siluetă. În general bulgurul și quinoa sunt alternative mai utile”, spune dr. Kim Arrey, nutriționist din Montreal.

 
2. Chips-urile de banane

Multe persoane adoră chips-urile sărate și crocante. În cazul în care încerci să reduci totalul de calorii și vrei să ocolești variantele care îngrașă ai putea crede că dacă începi să le consumi pe cele din banane totul va fi în regulă. „Chips-urile prăjite sunt nocive indiferent dacă sunt preparate din cartofi sau banane. Mai bine repetă-ți că nu câștigi nimic prin această înlocuire. Chips-urile vor avea oricum prea mult ulei, sare sau zahăr. Opțiunea potrivită este eliminarea lor completă”, spune dr. Arrey.

 
3. Rondelele japoneze din orez expandat 

Poate te fac să te gândești la populația din zona asiatică, care nu se remarcă prin excesul de kilograme, dar chiar dacă au în componența lor alge, aceste rondele numite senbei nu sunt deloc un ingredient util pentru a slăbi. „Algele marine sunt într-adevăr folositoare pentru a elimina kilogramele în exces, dar nu alege rondelele de orez pentru a obține acest efect pentru că vei fi dezamăgită.
Senbei nu conțin decât o cantitate foarte redusă de alge, care sunt folosite mai degrabă ca și condiment. Rondelele sunt obținute în primul rând din făină rafinată de orez”
, explică dr. Arrey.

 
4. Caisele confiate

„Consumul frecvent de fructe confiate poate fi o capcană. Sunt bogate în vitamine și minerale concentrate, dar conțin și multe calorii. De exemplu, probabil că vei mânca două caise proaspete, dar dacă vei consuma același gramaj de caise confiate va fi ca și cum ai fi mâncat 6 sau chiar 8”, spune dr. Arrey. Și dentiștii își avertizează pacienții cu privire la riscurile consumului de fructe confiate. Este preferabil să le mănânci în cadrul unei mese pentru că dacă le consumi separat vor avea tendința să rămână lipite pe suprafața dinților și să cauzeze carii pe termen lung. Este mult mai sigur să alegi fructele proaspete, mai ales dacă ți se face foame între mese pentru că vei reduce pofta de mâncare fără să depășești totalul de calorii pe care ți l-ai propus.
Dacă ți-e poftă de fructe confiate combină-le întotdeauna cu granola sau cereale integrale.

 
5. Crema de brânză

Cu o textură delicioasă și cremoasă, poate crezi că este alegerea potrivită pentru un mic dejun consistent sau la ora la care iei o gustare. Din păcate nu este atât de sănătoasă precum pare. „Poate că se potrivește de minune cu feliile de pâine prăjită sau cu un covrig proaspăt, dar crema de brânză are un conținut ridicat de grăsimi fără să furnizeze o doză importantă de calciu și proteine. Nu te îndrepta nici spre variantele light pentru că nu au un conținut nutritiv benefic. Mai bine alege brânza Ricotta pentru un plus de vitamine și minerale și o textură asemănătoare”, recomandă dr. Arrey.

 
6. Tăiețeii ramen

Prezentați adesea pe ambalaj alături de legume, nici nu este de mirare că au ajuns să fie considerați foarte utili pentru sănătate. De asemenea, faptul că nu trebuie decât să adaugi apă și condimente îi face și mai atractivi.
„Nu sunt decât tăieței într-o zeamă sărată. Chiar dacă fac să dispară pofta de mâncare rapid nu sunt de folos organismului în lipsa legumelor și a surselor de proteine”, spune dr. Arrey.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod