6 alimente bogate în grăsimi utile pentru corpul tău




4. Somonul


Atât somonul cât şi macroul, sardinele şi tonul aduc un aport însemnat de grăsimi sănătoase. Aproximativ 100 de grame de peşte gras conţine 9 grame de grăsimi sănătoase pentru inimă, creier şi piele. Optează pentru variantele care-ţi sunt pe plac şi include peştele gras în alimentaţia ta, măcar 2 porţii pe săptămână.


5. Măslinele


Zece măsline conţin aproximativ 5 grame de grăsimi sănătoase. Include-le în salatele pe care le prepari. Dacă nu-ţi plac măslinele sau ţi se par prea sărate poţi să optezi pentru uleiul de măsline.
O lingură cu ulei de măsline conţine 13 grame de grăsimi sănătoase.


6. Ouăle


Este un aliment complet, iar un ou conţine aproximativ 5 grame de grăsimi, din care 3 sunt de cele sănătoase. Gălbenuşul are cantităţi mari de colesterol, însă se află în compania altei grăsimi care-l împiedică să se depună pe artere. Prin urmare dacă sunt consumate cu moderaţie aproximativ 2-4 ouă pe săptămână, ouăle furnizează o cantitate însemnata de grăsimi bune pentru organism.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Amanet Auto pe 3 Nov 2014, 15:16
    https://amanetauto.eu/

    Toate aceste seminte te ajuta in mentinerea unei greutati optime, dar consumate cu moderatie, deoarece sunt calorice, in cantitati mari.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod