5 trucuri ca să-ţi prepari un mic dejun sănătos şi hrănitor




4. Bucură-te de micul dejun şi savurează-l!

Fă-ţi timp pentru micul dejun care te poate ajuta să începi ziua cu dreptul şi să fii binedispusă. În loc să mănânci ceva pe fugă sau pe drum spre muncă este de preferat să faci un efort şi să savurezi 10 minute un mic dejun echilibrat şi plin de nutrienţi care conferă energie.


5. Mănâncă încet!

Dacă mănânci încet vei fi mai atentă la alimentele pe care le ingerezi şi astfel vei consuma mai puţine calorii. În schimb, dacă eşti agitată şi apuci ceva din mers nu vei ţine cont de cât mănânci, ci vei fi concentrată asupra altor lucruri din jurul tău.
Dacă timpul nu-ţi permite să mănânci în linişte un mic dejun acasă, este de preferat să-l iei la pachet pentru a-l savura la serviciu. Nu este important să mănânci exact cum te-ai trezit, ci să nu sari peste micul dejun şi să iei prima masă la prânz.

Câteva recomandări de mic dejun sănătos:

  • omletă cu spanac şi legume, o felie de pâine integrală prăjită şi o jumătate de grepfrut.
  • iaurt grecesc degresat cu fructe de pădure adăugate şi un pumn de cereale integrale.
  • o felie de pâine integrală cu unt de arahide şi o banană.
  • un bol cu terci de ovăz făcut cu lapte degresat şi ornat cu fructe şi nuci crude.
  • o felie de pâine integrală cu somon afumat şi mărar şi un fruct la alegere.
  • o felie de pâine integrală cu şuncă, brânză slabă şi un fruct la alegere.

 

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod