5 superalimente care nu sunt chiar atât de bune

2 din 6

2. Ciocolata neagră

Este recunoscută și apreciată atât pentru gustul ei, dar și pentru faptul că are un conținut ridicat de antioxidanți. Studiile arată că pudra de cacao are capacitatea de a scădea tensiunea arterială, îmbunătățește circulația sanguină și previne formarea cheagurilor de sânge. Însă, trebuie să faci o diferență între pudra de cacao și ciocolată, deoarece pudra de cacao este cea care aduce aceste proprietăți benefice pentru corp. În schimb, ciocolata are zahăr, grăsimi adăugate pentru a-i conferi un gust bun, iar cu cât are mai puțină cacao cu atât va crește conținutul de zahăr și aditivi. Ciocolata neagră este cu siguranță cea mai bună, însă și aceasta trebuie consumată ocazional, niciodecum ca aliment esențial în dieta zilnică.

MAI MULT DESPRE: nutritie, superalimente
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod