5 sfaturi şi soluţii care alungă balonarea după mesele festive




3. Mănâncă un prânz săţios şi mare, în loc să faci acest lucru la cină


Nu consuma la masa de seară o cantitate exagerată de alimente, ci încearcă să mănânci cel mai mult la prânz, recomandă Dr. Oz. De asemenea, nu mânca seara prea târziu, deoarece acest lucru va perturba calitatea somnului, dar şi a digestiei. Ca să eviţi senzaţia de balonare pe care o simţi seara este recomandat să mănânci la prânz o cantitate mai mare de alimente, incluzând multe fibre.


4. Alege o cină uşoară


Dup un prânz copios este recomandat să optezi pentru o cină uşoară, deoarece mesele bogate şi în cantităţi excesive luate seara sunt greu de digerat. Un bol mic cu carne de pui mărunţită, legume tăiate şi orez reprezintă o alegere potrivită pentru cină, susţine celebrul Dr.
Oz. Reţine că este bine ca alimentele să fie cât mai bine mărunţite, deoarece digestia va fi mai bună.


5. Începe dimineaţa cu fibre


Este de preferat să-ţi începi dimineaţa cu un ceai verde neîndulcit sau cu o băutură care să conţină multe fibre. De exemplu, amestecă într-un blender apă cu o lingură de tărâţe de psyllium, 1 lingură de seminţe de chia, o cană cu ananas proaspăt şi un pumn mare cu frunze de spanac. De asemenea, este important să bei dimineaţa pe stomacul gol apă la temperatura camerei sau apă călduţă cu zeamă de lămâie şi seminţe de in măcinate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod