5 rezoluţii pentru un an 2015 sănătos. Cum să te ţii de ele?




3. Asigură-te că nu exagerezi cu cofeina


Cofeina poate aduce beneficii organismului, cum ar fi mărirea atenţiei şi îmbunătăţirea performanţelor sportive. Atenţie însă la cantitatea de zahăr asociată cofeinei din anumite produse şi la caloriile nedorite. De asemenea, o cantitate prea mare de cofeină deshidratează organismul, favorizează apariţia ridurilor şi îţi da o stare de nervozitate. Ca să fii sigură că nu depăşeşti cantitatea de cofeină este de preferat să te limitezi la o cană cu cafea la micul dejun şi să treci pe ceai verde după masa de prânz.



4. Consumă cu regularitate grăsimi sănătoase


Acestea nu îngrăşa, ci sunt esenţiale pentru toate organele, în special creier, inimă şi piele. Au un efect de întinerire asupra pielii şi previn degradarea creierului odată cu înaintarea în vârstă. Fie consumi suplimente alimentare de calitate care conţin acizi graşi omega-3, fie incluzi alimente bogate (somon, ulei de măsline, hering, sardine, anşoa, avocado, nuci româneşti) în aceste grăsimi în dieta ta. Ca să te asiguri că nu uiţi să consumi aceste grăsimi sănătoase, gândeşte-te ca în fiecare săptămână să incluzi măcar 2-3 dintre aceste alimente în dietă.



5. Asigură-te că faci sport cu regularitate


Stabileşte un scop clar, fie că vrei să slăbeşti sau să te tonifiezi şi alege o activitate sportivă care-ţi place. Este de preferat să nu te gândeşti prea mult dimineţile când îţi este foarte lene, ci să te apuci brusc de exerciţii.

De asemenea, psihologii spun că obiceiurile se formează în aproximativ 3 săptămâni. Chiar dacă vrei să renunți după doar câteva zile, mai rezistă până la peste 20 de zile. După acest prag, organizarea devine mai ușoara, iar planul inițial de fitness devine o parte importantă a vieții tale, la care vei renunța mai greu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod