Nuca de cocos tanara si apa de cocos

5 motive să consumi apă de cocos în fiecare zi

Apa de cocos este acel lichid care se regăseşte în nuca de cocos şi care este într-o cantitate mai mare în nucile tinere. De ce este bine să consumi apă de cocos în fiecare zi?

Când ne referim la apa de cocos trebuie să facem o distincţie clară între aceasta şi laptele de cocos. Apa de cocos se găseşte în mod natural în interiorul nucilor de cocos, însă ea este într-o cantitate mult mai mare atunci când nucile nu sunt încă mature şi uscate cum le găsim noi în supermarket. Dacă vrei să consumi apă de cocos fie optezi pentru a cumpăra nucile tinere (pe care le găseşti în unele supermarketuri), fie alegi un sortiment de apă de cocos gata ambalată care se comercializează sub această formă.

Laptele de cocos este cu totul altceva şi rezultă din amestecarea pulpei de cocos cu apă în blender sau din presarea miezului matur de nucă de cocos.

El este un lichid alb lăptos şi are o consistenţă grasă, fiind o alternativă excelentă pentru lapte de vacă în cazul în care ai o intoleranţă la lactoză sau vrei să urmezi o dietă raw-vegană.

În schimb, apa de cocos arată precum apa plată, cu un aspect uşor gălbui (în nucile tinere) sau tulbure (în nucile mature) şi are un miros/gust pregnant de nucă de cocos. Apa de cocos are un conţinut bogat în sodiu, potasiu, magneziu, calciu şi vitamina C.


De ce să consumi apă de cocos? 5 motive


1. Este băutura perfectă


Este una dintre cele mai pure băuturi, fiind bogată în minerale, dar fără grăsimi şi cu un conţinut scăzut de calorii. Conferă energie şi echilibrează nivelul mineralelor după un antrenament sportiv intens, fiind o băutură preferată de persoanele active şi care practică un sport de performanţă.

Ea conţine mai puţine calorii şi sodiu, dar mai mult potasiu decât o băutură energizantă din comerţ, scrie site-ul medical webmd.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod