5 motive pentru care să mănânci sfeclă roșie: proprietăți și beneficii

Mai mult ca sigur că nu este prima oară când auzi că sfecla roșie este o legumă foarte sănătoasă, însă probabil că nu ai stat să analizezi în detaliu proprietățiile ei.
Este timpul, asadar, sa te informezi pe acest subiect si sa afli care sunt beneficiile sfeclei rosii si motivele pentru care ar trebui sa fie inclusa pe lista ta de cumparaturi de acum incolo!
 

5 beneficii ale sfeclei rosii


Sfecla rosie are un gust inconfundabil, care fie iti place, fie nu. Este, in acelasi timp, plina de substante minunate pentru organism: potasiu, magneziu, fier, vitaminele A, B6 si C, acid folic, proteine, antioxidanti si fibre solubile.

Prin urmare, are si efecte pozitive asupra sanatatii, dintre care enumeram cinci, dupa cum urmeaza:

1. Sfecla rosie si reglarea tensiunii arteriale


Se stia deja de mult timp ca sfecla rosie ajuta la scaderea tensiunii arteriale, insa un studiu din 2010 a arata faptul ca beneficiile ei se extind pana la tratarea bolilor cardiovasculare. Intr-un studiu in care voluntarii au fost tratati pentru tensiune cu suc de sfecla , tablete de nitroglicerina si o bautura placebo, primele doua grupe au obtinut rezultate in 24 de ore.
Si, pentru ca cei care iau pastile ajung adesea sa consume doze tot mai mari pentru a-si regla tensiunea, este indicat sa se caute si solutii naturiste, ale caror efecte secundare sunt incomparabile cu cele ale chimicalelor. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod