5 motive pentru care ar fi bine să alegi ciocolata neagră în locul celei cu lapte

Ciocolata neagră cu un conţinut de peste 70% cacao este recunoscută pentru efectele sale benefice pentru sănătate. Descoperă de ce ar fi bine să alegi acest sortiment în defavoarea celor cu lapte şi diverse umpluturi!
Numeroase studii au scos la iveală beneficiile pe care le aduce ciocolata neagră de calitate, datorită conţinutul său bogat în cacao (peste 70%). De asemenea, aceste sortimente de ciocolată conţin puţine ingrediente, în general unt de cacao, pudră de cacao, lecitină de soia, zahăr nerafinat şi extract de vanilie. Pe lângă efectele benefice pentru inimă, cercetătorii au descoperit şi alte motive pentru care ar fi bine să consumăm ciocolata neagră în cantităţi moderate.


Iată ce beneficii aduce ciocolata neagră asupra organismului:

1.
Face bine la inimă


Ciocolata neagră consumată cu moderaţie menţine la un nivel optim tensiunea arterială şi scade colesterolul rău. Dar nu este recomandat să exagerezi cu cantităţile consumate, ci să te limitezi la maximum 20 de grame pe zi. De asemenea, flavonoidele din ciocolata neagră ajută la producerea oxidului nitric, o substanţă care relaxează arterele şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui către inimă.


2. Este benefică pentru ten

Flavonoidele care se regăsesc în cacaua folosită în cantităţi mari în ciocolata neagră protejează pielea de efectele nocive ale radiaţiilor solare.
Studiile arată că aceste substanţe pot să prevină apariţia arsurilor sau a iritaţiilor cauzate de expunerea la soare. Un alt efect benefic asupra pielii este acela de a întârzia procesul de îmbătrânire. Ciocolata neagră reduce nivelul hormonilor de stres, astfel încât producţia de colagen nu este afectată şi riscul de formare a ridurilor este mai mic.


3. Este benefică pentru creier

Dacă nu te poţi concentra este recomandat să mănânci o bucată de ciocolată neagră. Circulaţia sanguină îmbunătăţită va avea un efect semnificativ nu numai asupra inimii, ci şi asupra creierului.
Astfel, capacitatea de concentrare creşte, datorită oxigenării creierului. De asemenea, ciocolata neagră conţine teobromină, o substanţă care te revigorează şi te ajută să te concentrezi mai uşor.


4. Creşte libidoul

Cele peste 400 de substanţe care se regăsesc în ciocolata neagră îmbunătăţesc starea de spirit şi măresc pofta de sex.


5. Te ajută la slăbit

Potrivit cercetărilor, ciocolata neagră potoleşte pofta de dulce, sărat şi grăsimi, prin urmare tentaţia de a consuma alimente nesănătoase care îţi afectează silueta este una mult mai mică.
De asemenea, este mult mai săţioasă decât celelate variante, de aceea o vei consuma în cantităţi mai mici.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Scurtu Sorin Izvoras pe 23 Ian 2014, 21:12
    Cacao.

    Ciocolata poate avea efectele enumerate mai sus, insa in ea este distrusa la fabricare, principalul element ce ar putea cu adevarat sa contribuie cu adevarat la sanatatea umana. In loc de ciocolata, va recomand o bautura rece cu cacao (nu cu aceea saraca in grasimi, ci aceea completa), in care puteti adauga tot ceea ce stiti Dvs. ca va place, iar efectul este minunat, prin aceea ca in scurt timp dispar sau cel putin se micsoreaza diversele depuneri de Ca- monturi, ciocuri de papagal etc. Dupa ce constatati aceste disparitii, este recomandat sa incetati consumul, sau sa-l reduceti drastic. Obligatoriu din timp in timp ceaiuri diuretice, soc, merisor etc. Scurtu Sorin Izvoras

    0
    1

  • Ionica pe 12 Sep 2013, 10:49
    comentariu

    pai sint oameni care zic , ca ciocolata nu e buna si eu nu mai maninc ciocolata de mult timp ,

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod