5 motive ca să înlocuieşti carnea de porc cu cea de curcan




3.Asigură o cantitate însemnată de fosfor


O porţie de carne de curcan asigură 196 de miligrame de fosfor, iar un adult are nevoie de 700 miligrame pe zi din acest mineral.

Fosforul este esenţial pentru oase puternice şi dinţi sănătoşi. În plus, el ajută corpul să folosească proteinele, carbohidraţii şi grăsimile.


4. Asigură o cantitate însemnată de vitamine din complexul B


Niacina (vitamina B3), piridoxina (vitamina B6) şi riboflavina (vitamina B2) sunt câţiva dintre nutrienţii importanţi pe care-i asigură carnea de curcan preparată într-un mod sănătos.

Niacina uşurează digestia şi ajută la transformarea alimentelor pe care le consumăm în energie.


Vitamina B6 este esenţială pentru femeile însărcinate, deoarece este implicată în dezvoltarea sănătoasă a sistemului cerebral al fătului. În plus, această vitamină asigură o imunitate de fier şi un metabolism alert.

Riboflavina ajută la energizarea corpului şi are un rol important în producţia globulelor roşii.


5. Asigură o cantitate însemnată de triptofan


Acesta este un aminoacid pe care corpul nu-l poate produce singur şi trebuie asigurat din alimentele pe care le consumăm. Conţinutul de triptofan care se regăseşte în carnea de curcan nu este foarte ridicat, însă el ajută corpul să producă niacină şi serotonină.
Acestea ajută creierul şi ne dau o stare de bine.

Reţete recomandate de Eva.ro

Friptură de curcan cu rozmarin şi usturoi

Figărui de curcan cu ananas şi piure de broccoli

Curcan în sos de piper

Escalop de curcan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod