5 idei pentru un mic dejun care nu necesită foc

Este prea cald ca să gătești? Nu porni direct spre restaurant! Încearcă mai întâi variantele de mic dejun care nu vor ridica temperatura casei tale.
Cuptorul cu microunde a devenit prietenul tău cel mai bun în zilele de vară? Deși îți plac preparatele cu gust special, zilele călduroase te pot face să eviți bucătăria. Cu siguranță nu vrei să adaugi grade în plus de fiecare dată când aprinzi focul, iar ingredientele sănătoase din cadrul unor rețete elaborate nu te atrag deloc în această perioadă. Însă nu trebuie să renunți! Există variante rapide care nu te vor face să transpiri și să ai nevoie de un duș la 5 minute după ce ai gătit.

 
Iată ce opțiuni ai pentru un mic dejun fără foc:

 
1. Terci de ovăz cu unt de migdale

Pe timp de vară nu poți prepara ovăzul cu apă fierbinte. De aceea, specialiștii îți recomandă să încerci varianta la rece. Seara, amestecă o jumătate de cană de fulgi de ovăz cu o cană de lapte de migdale și lasă la frigider peste noapte.
Dimineața poți servi terciul de ovăz cu o lingură de unt de migdale și puțină scorțișoară. 
Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre și țin sub control apetitul până la ora prânzului. Gustul lor ușor dulceag te va face să renunți mai ușor la bomboane, iar la ora prânzului vei putea alege alimente sănătoase pentru că ai luat un mic dejun consistent. De asemenea, fulgii de ovăz îți asigură o doză importantă din necesarul zilnic de vitamine din complexul B, stimulând memoria și capacitatea de concentrare.

 
2. Pâine prăjită cu iaurt și zmeură

Vrei ceva crocant la micul dejun? Pâinea prăjită se prepară rapid și este mult mai indicată decât chips-urile. Alege un produs din făină integrală, cu un conținut redus de sodiu.
Alături de 2-3 felii de pâine prăjită consumă o cană de iaurt grecesc cremos, amestecat cu 50g de zmeură proaspătă. Proteinele din iaurt, fibrele din fructe și pâinea prăjită, plus gustul aromat te vor ajuta să îți remodelezi silueta în timp ce savurezi un mic dejun senzațional, pe care îl pregătești în timp record.

 
3. Smoothie cu avocado și banane

Pentru diminețile în care nu ai la dispoziție decât 5 minute pentru micul dejun, cel mai bine este să prepari un smoothie gustos, cu multe vitamine. Amestecă o cană de lapte de migdale neîndulcit, o cană de frunze de spanac, o banană tăiată felii, o jumătate de avocado și o lingură de unt de migdale. Mixează bine și savurează gustul aromat!
Acest smoothie este foarte consistent și poate înlocui cu succes un mic dejun copios.
Laptele de migdale conține calciu, untul de migdale îți asigură proteine, iar fibrele din spanac și grăsimile sănătoase din avocado te pregătesc pentru zilele solicitante, în care nu ai timp nici măcar de gustări. De asemenea, acest mix reduce și pofta de dulciuri și previne fluctuațiile glicemiei de-a lungul zilei.

 
4. Iaurt cu scorțișoară și ulei de cocos

Dacă ai nevoie de un mic dejun consistent cu puține ingrediente, folosește cu încredere iaurtul grecesc. Alege o variantă cu puține grăsimi, combină-l cu o jumătate de linguriță de scorțișoară și o jumătate de lingură de ulei de cocos și îți vei începe ziua cu multă energie. Nu îți va mai fi foame până la ora prânzului, datorită combinației de proteine și grăsimi benefice. 

 
5. Mango Lassi

Este o rețetă tradițională indiană cu multiple beneficii pentru sănătate. Pentru a prepara această băutură dimineața trebuie să mixezi două căni de iaurt, un mango tăiat felii, puțină miere și o lingură de apă.
Este gata în două minute, dar vitaminele pe care le obții te vor ajuta să arăți și să te simți mult mai bine toată ziua. Proteinele din iaurt remodelează silueta fără să îți impui nenumărate restricții, iar mango ține apetitul în frâu, reduce pofta de dulce și diminuează ridurile și aspectul cearcănelor inestetice. Nu ezita să prepari Mango Lassi cât mai des!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod