5 gustări sănătoase pe care sa le iei cu tine pe plajă


Nu poţi să dai greş cu câteva porţii gustoase de fructe proaspete de sezon. Protejează eficient pielea împotriva raze UV.
Concediul de vară n-ar mai fi la fel dacă nu ar include măcar o escapadă la malul mării, pe litoralul românesc ori peste hotare. Şi cum întotdeauna ai grijă să îţi protejezi pielea şi să îţi alegi cele mai şic costume de baie şi accesorii, te-ai gândit că n-ar strica să ai în vedere şi câteva gustări sănătoase pentru plajă? Iată 5 sugestii care te vor feri atât de cheltuieli inutile, cât şi de neplăceri ca senzaţia de balonare.

1. Fructe proaspete


Nu poţi să dai greş cu câteva porţii gustoase de fructe proaspete de sezon şi nu numai. Ce ar trebui să incluzi în bagajul pentru plajă? Neapărat citrice, dar şi fructe de pădure, piersici şi mango. De ce? Deoarece toate aceste fructe sunt ticsite cu fitochimicale, substanţe care îţi ajută crema cu SPF să îţi protejeze eficient pielea împotriva nocivelor raze UV.

Pe lângă aceste beneficii, fructele au şi puţine calorii, sunt bogate în vitamine, fibre şi minerale şi, dacă ai grijă să nu le combini cu alte alimente imediat după ce le consumi, te vor feri şi de apariţia unei burtici proeminente, deloc de dorit când stai la plajă.

2. Fructe uscate şi nuci

Săţioase, sănătoase şi excelente ca gustări într-o zi petrecută la plajă sunt şi fructele uscate, dar şi cele oleaginoase. Îţi poţi cumpăra un mix gata preparat din aceste ingrediente sau îţi poţi combina tu, după bunul plac, fructele uscate şi oleaginoasele preferate, de la caise, cireşe, vişine, prune etc.
deshidratate la migdale, fistic, nuci, alune de pădure, arahide, nuci caju, nuci de macadamia s.a.m.d.

Atenţie, însă: toate aceste bunătăţi au mai multe calorii decât ţi-ai putea imagina (spre exemplu, 30 g de migdale au nu mai puţin de 250 calorii!). De aceea, nu savura mai mult de 2-3 pumni de astfel de gustări de-a lungul unei zile petrecute la plajă.

Avantajul este că, foarte probabil, nici nu vei avea nevoie de mai mult: fructele uscate şi oleaginoasele sunt foarte săţioase. Aşadar, câtă vreme te hidratezi corespunzător şi consumi asemenea gustări, ar trebui să ţii senzaţia de foame la distanţă până la prânz sau masă de seară, de ce nu?

3.
Legume proaspete


Şi legumele proaspete sunt gustări excelente la plajă! Îţi poţi pregăti o salată din câteva legume pe care le ai la îndemână sau ronţăi morcovi după pofta inimii întreaga zi! Întocmai ca fructele, şi legumele proaspete te protejează de razele UV şi, în plus, au un conţinut ridicat de apă, contribuind la hidratarea temeinică şi atât de necesară a organismului în timpul unei zile toride de vară.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;