5 cele mai bune alimente care te scapă de anxietate şi stres

Carnea de peşte bogată în acizi graşi omega-3 are rol benefic pentru corp şi ajută la o gestionare mai bună a situaţiilor tensionate.

O dietă echilibrată şi exerciţiile fizice efectuate cu regularitate te ajută să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit şi să fii mai rezistentă în faţa stresului. La fel cum numeroase studii au demonstrat efectul relaxant al unor alimente, la fel există soluţii la fel de bune pentru a gestiona mai uşor stările de anxietate. Iată care sunt cele mai bune alimente care te eliberează de anxietate şi stres, după cum au fost prezentate de specialiştii citaţi de publicaţia Huffington Post:

1. Peştii graşi

Somonul, macroul, heringul şi tonul au un conţinut bogat în acizi graşi omega-3 care sunt au un rol benefic, deoarece te ajută să gestionezi mai bine situaţiile de stres şi anxietate.

Un studiu realizat de Ohio State University arată că intensitatea stărilor de anxietate a fost redusă cu 20% în cazul persoanelor care au consumat acizi graşi omega-3.

Specialiştii recomandă consumul acestor acizi din surse alimentare, mai degrabă decât din suplimentele alimentare.


2. Extractul de muşeţel

S-a dovedit a fi eficient în tratarea tulburărilor de anxietate uşoare şi moderate, după cum arată un studiu efectua în anul 2009. Muşeţelul este recunoscut din vechime pentru proprietăţile calmante pe care le are, dar acum se pare că extractul de muşeţel poate să ajute persoanele care suferă de anxietate.


3.Probioticele

Potrivit unui studiu efectuat de o echipă de cercetători irlandezi şi citat de publicaţia Discover, anumite probiotice din iaurt au avut un efect benefic asupra unor cobai şoareci, reducând stresul, anxietatea şi depresia.



4. Ouăle

Creierul are nevoie de vitamine din complexul B pentru a funcţiona la capacitate maximă. În lipsa acestor vitamine poţi să te confrunţi cu stări de anxietate, confuzie şi irascibilitate, potrivit unui studiu citat de publicaţia Psychology Today. Ai grijă să incluzi în dietă alimente bogate în vitamine din complexul B cum ar fi carnea de vită, porc, citrice şi ouă. Pe lângă celelalte alimente, ouăle sunt recunoscute ca fiind cele mai bogate în colină, o vitamină crucială pentru sănătatea creierului.


5. Ceaiul verde

Acest sortiment de ceai recunoscut pentru proprietăţile sale revigorante şi anticancerigene mai are un beneficiu major pentru sănătate.
Având un conţinut bogat în l-teanină, ceaiul verde are un efect calmant. Însă, studiile care s-au realizat până în prezent au luat în calcul suplimentele cu 200 miligrame de l-teanină care s-au dovedit a avea un efect calmant asupra studenţilor înainte de un test important. Potrivit publicaţiei Health.com ar fi nevoie de bem între 5-20 de ceşti cu ceai verde pentru a ajunge la o asemenea cantitate de l-teanină.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionica pe 26 Feb 2014, 04:16
    multumiri

    va multumesc pt ideile bune pe care ni le expuneti si sint ff foarte adevarate

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod