5 alimente fermentate care elimină acneea

Ai probleme cu acneea și tratamentele utilizate nu au rezultatele pe care ți le dorești? Este momentul să începi să consumi alimente fermentate.
Încă din Antichitate multe culturi au consumat un meniu care includea alimente fermentate. Diferitele rețete utilizate pentru a le prepara au avut drept rezultat obținerea berii, vinului, oțetului, pâinii, murăturilor sau a laptelui bătut.
Fermentarea este declanșată în momentul în care bacteriile și enzimele realizează în mod natural conversia carbohidraților în alcool (pentru bere și vin), în acizi organici (pentru murături și varză murată) și în dioxid de carbon (pentru pâine). Aceste reacții chimice sunt create de drojdii, bacterii și microorganisme, dar nu îngrijora! Alimentele fermentate au un efect benefic atât asupra digestiei, cât și asupra tenului.

 
Iată care sunt principalele avantaje ale unui consum frecvent de alimente fermentate:

- o digestie optimă;
- preluarea mai rapidă a vitaminelor și a grăsimilor sănătoase;
- activarea proteinelor și a aminoacizilor esențiali;
- o piele netedă și catifelată;
- reducerea inflamațiilor și a leziunilor acneice;
- echilibrarea florei intestinale;
- tratarea eficientă a candidozei;
- reducerea poftelor alimentare;
- menținerea unei greutăți ideale;
- diminuarea gravității simptomelor alergice.
 
Introducerea alimentelor fermentate în meniul zilnic îți dă multă energie și te ajută să obții un ten fin și catifelat, fără imperfecțiuni.

 
Consumă cât mai des următoarele alimente fermentate pentru a preveni și trata acneea:

 
1. Varză murată

Pentru a preveni apariția noilor leziuni și pentru vindecarea mai rapidă a celor existente ar trebui să mănânci cel puțin 2 linguri de varză murată în fiecare zi.
Este o sursă excelentă de vitamina C, conținând de 4 ori mai multă decât varza proaspătă. Varza murată stimulează sistemul imunitar și are un gust deosebit, mai ales dacă are și cimbru. Este indicat să alegi varianta organică, nepasteurizată, așa că uită-te cu atenție pe etichetele de la supermarket. 
Poate fi adăugată la salate, sandvișuri sau burgeri. Dacă vrei să încerci o combinația mai neobișnuită poți pune o lingură de varză murată pe o felie pe care ai întins unt de arahide. 

 
2. Kombucha

Are un conținut important de vitamine, dar știai că favorizează detoxifierea organismului? Este un aliment util pentru a rezolva mai rapid problemele tenului. Reduce inflamațiile și frecvența de apariția a coșurilor, prevenind înroșirea pielii. Ceaiul de kombucha este o sursă foarte bună de enzime și bacterii benefice pe care organismul le utilizează pentru a elimina substanțele nocive, reducând astfel solicitarea ficatului și a pancreasului. 
Un consum frecvent de kombucha menține tenul catifelat și îți dă multă energie deoarece conține complexul de vitamine B. Este ușor de integrat în meniu pentru că se potrivește cu ghimbir, apă de trandafiri sau ananas. Poți utiliza kombucha pentru dressinguri, legume fierte la aburi și smoothie-uri. 

 
3. Oțetul de mere

Este un diuretic natural și are efect antihistaminic.
În plus, are valoarea unui supliment nutritiv datorită vitaminelor pe care le conține. Oțetul de mere trebuie să facă parte din orice dietă pentru eliminarea acneei pentru că dă un aspect luminos tenului și accelerează vindecarea leziunilor, fără cicatrici. Îl poți adăuga la o mulțime de preparate, cum ar fi dressingurile, supele, ciorbele, humusul, tocănițele sau legumele fierte la aburi. Poți face și un tratament natural de detoxifiere consumând în fiecare dimineață o lingură de oțet cu un pahar de apă.
Poate fi aplicat și direct pe piele pentru a trata leziunile problematice, dar ai grijă să-l diluezi în apă sau să pui doar câteva picături în loțiunea tonică.

 
4. Miso

Această pastă din boabe de soia este esențială pentru tratamentul natural al acneei. În medicina tradițională asiatică, o supă de miso este remediul rapid pentru leziunile acneice dureroase deoarece netezește tenul, îi redă o textură sănătoasă și elimină rapid inflamațiile și infecția.
Există mai multe variante de pastă miso, culoarea indicând cât de mult a durat procesul de fermentare. Alege întotdeauna pasta miso de culoare închisă cu un gust sărat pentru a consuma o cantitate ridicată de enzime și probiotice naturale. Miso mai deschis la culoare este ușor dulceag, dar nu este la fel de eficient pentru acnee, mai ales dacă afecțiunea dermatologică este de gravitate moderată. Adaugă miso la salate, humus, sosuri sau tocănițe și prepară supa tradițională de fiecare dată când ai ocazia.
Ai grijă să nu adaugi miso niciodată în apă care fierbe pentru că vei neutraliza bacteriile benefice. Folosește pasta aromată pentru a armoniza aromele preparatelor după ce ai oprit focul.

 
5. Murăturile

Castraveții, conopida, morcovii, roșiile, ceapa, usturoiul sau dovleceii murați sunt elemente esențiale pentru a combate acneea rapid. Alege întodeauna murăturile fermentate, nu pe cele care sunt doar în oțet. Le poți consuma simple sau la sandvișuri, piureuri, salate ori la micul dejun cu o porție de fulgi de ovăz integral.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată