5 alimente de lux pe care trebuie să le mănânci mai des

Chiar dacă nu fac parte din lista obișnuită de ingrediente, ar trebui să le consumi mai des. Descoperă ce alimente de lux te ajută să fii mereu sănătoasă.
Ingredientele speciale pot transforma orice masă într-o ocazie deosebită. Gustul interesant, aroma aparte, precum și beneficiile pentru sănătate te vor convinge să te răsfeți din când în când cu delicii culinare. Deși nu poți alege foarte des alimente de lux cu un preț mai ridicat decât ingredientele pe care le folosești de obicei, cu siguranță nu vei regreta dacă din când în când faci câte o excepție. Mesele savuroase îți vor aduce zâmbetul pe buze, iar dacă te bucuri de ele alături de cei dragi vei avea amintiri frumoase. De asemenea, ai putea să le arăți și copiilor tăi cum să-și aleagă preparatele favorite și, în timp, vor deveni interesați să experimenteze cu diferite combinații de arome.
În special la începutul toamnei rețetele desoebite vor crea o atmosferă specială în serile pe care le petreci cu partenerul sau alături de familia ta. 

 
Iată ce alimente de lux ar trebui să încerci din când în când:

 
1. Tăieței din hrișcă

Sunt un ingredient versatil din bucătăria cu specific japonez. Cu ajutorul acestor tăieței, denimiți și soba, vei putea prepara o varietate de rețete, de la salate până la supe.
Savoarea tăiețeilor soba este foarte diferită de cea a variantei realizate din făină de grâu. Au o aromă asemănătoarea cu cea a nucilor, un conținut ridicat de proteine și fibre, precum și un indice glicemic scăzut. Pot fi fierți, încălziți și serviți cu un sos de soia, tamarind și tofu. De asemenea, îi poți adăuga la o supă de ciuperci cu ghimbir ori la o salată de pui cu semințe de susan. Pentru a obține cel mai bun gust trebuie să îi clătești în apă rece înainte de a-i prepara pentru a elimina amidonul în exces. 

 
2. Trufe

Gustul și aroma trufelor te vor face să ții minte mesele la care sunt un ingredient de bază. Nu este dificil să gătești folosind trufele, însă trebuie să fii foarte atent la modul de preparare pentru a reuși să evidențiezi aroma. De asemenea, trebuie să respecți și porția și gramajul recomandate pentru o persoană când gătești mai multe porții.
Astfel , 8-10g de trufe sunt recomandate pentru o persoană. Trufele trebuie preparate rapid deoarece gustul special dispare rapid. Cel mai bine se potrivesc cu ouă, smântână, unt sau sos Bechamel. Poți păstra trufe și în congelator pentru momentele în care îți vine ideea să prepari o rețetă cu totul aparte în mijlocul săptămânii. Tu și familia ta veți savura o masă delicioasă, fără să trebuiască să mergi mai întâi să cauți ingredientul principal de care ai nevoie. 

 
3. Măsline Kalamata

De o culoare violet închis, măslinele Kalamata sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și antioxidanți. Cu frunze mai mari decât alte feluri de măslini, copacii Kalamata atrag razele soarelui, ceea ce creează gustul intens al acestor măsline, care amintește de cel al vinului. De asemenea, conțin calciu, vitamina A și fibre. Le poți folosi la salate sau la pizza.
În același timp le poți consuma și simple ori alături de brânză Cheddar sau Ricotta. Atunci când pregătești umpluturi pentru plăcinte nu uita de măslinele Kalamata, care pot armoniza aromele tuturor celorlalte ingrediente, fără să petreci mai mult timp în bucătărie. Diferența dintre măslinele negre și cele Kalamata este similară cu distincția dintre uleiul din sâmburi de măsline și cel extravirgin. Încearcă-le și tu și nu vei regreta.

 
4. Ardei roșii copți

Păstrați în oțet de vin alb, ardeii roșii copți schimbă total gustul oricărei salate. Dacă te-ai plictisit să folosești mereu aceeași bază pentru salatele pe care le faci la prânz sau seara, este momentul să dai o șansă și ardeilor copți. Nu sunt destinați exclusiv pentru zacuscă, ci pot crea un gust aparte, fără un exces de calorii. De asemenea, pot fi și o garnitură aromată pentru friptura de vită sau de curcan.

 
5. Ulei de cocos

Probabil că nu este primul lucru la care te gândești când trebuie să adaugi ulei la un preparat, dar experții consideră că ar trebui să mai dai o șansă uleiului de cocos. Chiar dacă ai auzit mai des de el ca ingredient în cremele hidratante ori balsamurile pentru îngrijirea părului, uleiul de cocos este foarte util în bucătărie.
Spre deosebire de uleiul de măsline, are o aromă subtilă și nu modifică gustul celorlalte ingrediente din rețeta ta. Astfel, îl poți folosi atât la prăjituri, cât și pentru aluaturile sărate. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod