5 alimente care-ţi fac bine după ce ai exagerat cu mâncarea

Bananele sau orezul sunt printre cele mai potrivite opţiuni pe care este bine să le introduci în meniul tău dacă ai mâncat mai mult decât trebuie.
Cum în perioada Sărbătorilor suntem tentaţi să mâncăm mai mult decât este necesar poţi să întâmpini probleme cu digestia. Acest lucru atrage după sine o serie de probleme precum balonarea, arsurile stomacale, senzaţia de greaţă şi prea plin. Dacă simţi că stomacul tău nu mai face faţă mâncărurilor de sărbători este cazul să introduci câteva alimente care au rolul de pansament şi de a regla digestia pentru ca tu să te simţi bine în zilele de concediu.

Iată care sunt alimentele care-ţi fac bine dacă ai exagerat cu mâncarea:

1. Bananele


Sunt uşor de digerat şi datorită conţinutului bogat în potasiu ajută sistemul digestiv să funcţioneze mai bine. De asemenea, bananele conţin fibre solubile care reduc riscul de diaree, în cazul în care te-ai deranjat la stomac de la mesele îmbelşugate de Sărbători.


2. Sucul proaspăt stors de portocale


Potrivit specialiştilor, indigestia apare uneori când aciditatea din stomac este prea scăzută. De aceea, un pahar cu suc proaspăt de portocale consumat înainte de masă poate să fie de ajutor pentru durerile de stomac.
Însă, este important ca masa ta după ce ai consumat sucul să nu aibă un conţinut ridicat de carbohidraţi, deoarece te vei confrunta cu flatulenţă şi disconfort abdominal.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pollet_a pe 28 Dec 2014, 18:52
    Mic dejun......

    O banana, un mar si o mandarina. Acesta este micul meu dejun, de foarte mult timp. Pana dupa orele 16, nu mai consum nimic. Nu simt nevoia.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod