5 alimente care te scot din depresie


Este demonstrat: mânânci alimentele care-ţi plac şi îţi poţi îmbunătăţi starea de spirit, cel puţin pentru o perioadă scurtă de timp.

Este demonstrat: mânânci alimentele care-ţi plac şi îţi poţi îmbunătăţi starea de spirit, cel puţin pentru o perioadă scurtă de timp.

 

Aşa că de ce să nu apelăm la câteva alimente care sunt de folos în zilele în care confrunţi cu stările depresive. Potrivit unui studiu realizat de Massachusetts Institute of Technology, există câteva alimente care sunt strâns corelate cu stările depresive pe care le avem uneori. Iată care sunt cele mai bun alimente pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit:

 

1. Carbohidraţii

Din cerealele integrale, fructe, zahăr eliberează serotonina care induce o stare de calm şi relaxare.

 

2. Bananele

Conţin o substanţă numită triptofan care are capacitatea de a stimula eliberarea serotoninei care îţi îmbunătăţeşte dispoziţia.

 

3. Seminţele de floarea-soarelui crude

Sunt foarte bogate în acid folic şi magneziu, ambele cu efecte importante în schimbarea dispoziţiei proaste cu care te confrunţi.

Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, seminţele de floarea-soarelui atenuează stresul, anxietatea, oboseala şi stările depresive.

 

4. Nucile crude

Conţin două ingrediente esenţiale (acizi graşi omega-3 şi uridină) care împreună dau cel mai puternic remediu antidepresiv, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Harvard şi publicat în Biological Psychology.

 

5. Ciocolata neagră

Singura condiţie este ca ciocolata pe care o mănânci să aibă peste 70% cacao.

Oricum aproape toate ingredientele dintr-o ciocolată contribuie cu câte puţin la îmbunătăţirea dispoziţiei tale: zahărul, grăsimile, cafeina, feniletilamina, flanoizii, teobromina şi triptofanul.

 

 

Eşti depresivă de Crăciun?


Dacă te gândeşti la sărbătorile de iarnă care se apropie şi ştii că ai stări de depresie cu această ocazia, iată câteva soluţii anti-depresie oferite de psihoterapeutului Lena Rusti. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pusa Elena Oancea pe 13 Nov 2010, 22:35
    Alimentele te scot din depresie !!!!

    Minunat!!! se mai poate adauga un pahar de vin fiert cu scortisoara si cateva colinzi !!!!!Asa imi vor trece sarbatorile! cu gandul ca a fost si mai bine dar acum este doar atat!!!!Aeti si alte sfaturi sau solutii!!!!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;