alimente relaxare

5 alimente care te ajută să te relaxezi rapid, recomandate de o nutriționistă

Pandemia te poate face să te simți mai stresată, mai neliniștită și mai nervoasă. Există câteva alimente care au efect calmant și nu ar trebui să lipsească din dieta ta.
O multime de sarcini s-au abatut asupra ta in ultima vreme si nu-i de mirare ca esti mai agitata ca oricand: trebuie sa respecti regulile de distantare sociala, sa ajuti copilul sa se descurce cu scoala de acasa, sa te descurci cu problemele financiare declansate de pandemie, sa porti masca fara sa ti se abureasca ochelarii si cate si mai cate. Asa ca nu-i de mirare ca esti mai stresata decat de obicei.

Cel mai simplu mod de a combate stresul este sa consumi mai mult alimente care te ajuta sa te relaxezi si sa te simti mai bine.
Real Simple prezinta cinci produse care au acest efect, recomandate de Joy Bauer, experta in nutritie si in sanatate la NBC Today si autoare a cartii „Super Food: 150 Recipes for Eternal Youth”.

Somonul


Putine alimente sunt atat de eficiente precum cele bogate in acizi grasi omega-3, precum somonul si alte forme de acizi grasi. „Pe langa faptul ca actioneaza contra depresiei, studiile au aratat ca aceste grasimi sanatoase sunt deosebit de folositoare in combaterea anxietatii”, explica Bauer.

„Acizii grasi omega-3 ajuta la reducerea inflamatiei si a anxietatii cu 20% la adultii mai tineri care s-au confruntat cu un factor de stres declansator al anxietatii”, arata experta.

Grasimea de peste este bogata in vitamina D.
Un nivel prea mic de vitamina D contribuie la instalarea depresiei, afectiune asociata cu anxietatea.

Somonul preparat pe gratar sau la cuptor, cu garnituri precum pastele, salaate sau omleta constituie o masa grozava. Si nu subestima sardinele – sunt o sursa generoasa de omega-3. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod