4 rețete sănătoase din numai 5 ingrediente

Vrei să obții mai multe vitamine și minerale din meniul zilnic? Învață ce ingrediente să alegi pentru rețete sănătoase și delicioase.
De multe ori lipsa timpului te face să alegi semipreparatele sau chips-urile? Ei bine, dacă știi cum să-ți alegi rețetele pe care le prepari nu va fi nevoie să petreci mult timp în bucătărie pentru a fi sănătoasă. Dacă îți imaginai că preparatele gustoase nu pot fi decât rezultatul a multe ore petrecute în bucătărie, există și variante simple, gata mult mai rapid. Dacă alegi să pregătești rețete sănătoase nu înseamnă că trebuie să cheltuiești în plus, ci te poți încadra în bugetul pe care ți l-ai stabilit, în timp ce oferi organismului mult mai multe vitamine. Nu trebuie nici să petreci foarte mult timp la cumpărături deoarece ingredientele utilizate sunt ușor de găsit.

 
Iată ce rețete sănătoase poți prepara în timp record:

 
1. Un smoothie delicios

Dacă sari peste micul dejun pentru că nu ai timp deloc dimineața, un smoothie este soluția ideală pentru a avea mai multă energie chiar de la începutul zilei.
 
Ingrediente:
 
- 450g de mure congelate;
- 450g de iaurt de căpșuni, cu 1% grăsime;
- 100ml de lapte integral;
- 25g de fulgi de ovăz instant;
- 2 linguri de miere.
 
Cum se prepară:
 
Mixează murele, iaurtul și laptele până obții un amestec omogen. După aceea adaugă ovăzul și mierea. 
Savurează acest smoothie cu un conținut ridicat de vitamina C pentru a fi în formă de la primele ore ale dimineții.
Te va ajuta să ocolești bomboanele și alte tentații dulci, precum și sucurile tipc cola, care te fac să te simți mai obosită de-a lungul zilei.

 
2. O supă hrănitoare

În loc să alegi o supă-cremă cu multă faină sau un exces de sare, cel mai bine este să prepari chiar tu o supă delicioasă și consistentă.
 
Ingrediente:
 
- 300g de linte, piure;
- 200g de năut fiert;
- 250g de ardei copți;
- ½ linguriță de sare de mare;
- ¼ linguriță de oregano uscat.
 
Cum se prepară:
 
Amestecă bine ingredientele folosind un blender, apoi servește supa caldă, cu frunze de leuștean verde sau pătrunjel proaspăt. Vei obține fier, seleniu, vitamina B12 și multe proteine, iar apetitul va fi ținut sub control timp de câteva ore, până când iei cina.

 
3. Bomboane aromate

Dacă simți nevoia să guști ceva dulce, îți poți prepara singură niște bomboane gustoase, care nu adaugă centimetri în plus. 
 
Ingrediente:
 
- 100g de nuci mărunțite;
- 2 linguri de unt de arahide;
- 1 lingură de semințe de in;
- 1 lingură de sirop de agave;
- 50g de miez de nucă de cocos neîndulcit.
 
Cum se prepară:
 
Amestecă semințele de in, untul de arahide și siropul de agave, apoi formează bile de aceeași mărime și lasă-le în frigider timp de 20 de minute, până se întăresc. Trece-le prin cocos și nuci mărunțite și servește bomboanele presărate cu puțină cacao.
Nu vei simți lipsa prăjiturilor de la cofetărie și vei reuși să-ți remodelezi silueta fără să eviți complet dulciurile. De asemenea, poți congela bomboanele dacă vrei să ai o gustare deosebită atunci când te întorci acasă, după o zi aglomerată la serviciu.

 
4. Tocăniță consistentă

Dacă vrei o variantă cu legume, care să fie și hrănitoare, poți alege o tocăniță pe bază de quinoa. Acest preparat te va ajuta să preiei vitaminele din legume și să nu îți fie foame între mese. Are un conținut redus de calorii și multe fibre, iar efectele benefice asupra siluetei te vor face să revii la această rețetă gustoasă.
 
Ingrediente:
 
- 1 ceapă, tăiată solzi;
- 4 linguri de bulion de roșii;
- 1l de lapte;
- 750g de legume congelate (morcov, broccoli, ardei gras, sparanghel);
- 175g de quinoa.
 
Cum se prepară:
 
Fierbe bulionul și ceapa cu 200 ml de apă, într-o oală mare, timp de 5 minute, amestecând din când în când.
Între timp, încălzește laptele în cuptorul cu microunde, timp de 1 minut. Clătește quinoa cu apă rece, apoi adaugă acest ingredient la amestecul cu bulion. Continuă cu legumele congelate, iar la final toarnă și laptele. Lasă să fiarbă la foc mic 10-15 minute, până când quinoa este bine gătită. Servește cu pâine proaspătă și presărat cu tarhon verde.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod