4 aplicaţii pentru smartphone care te ajută să mănânci sănătos

Aplicaţiile pentru smartphone se numără printre cele mai bune invenţii din istorie, mai ales dacă este să ţinem cont de felul în care se desfăşoară vieţile noastre în prezent. Nu avem timp să mâncăm sănătos, nu prea mai ştim ce este sănătos şi ce nu, renunţăm la sport pentru o oră în plus de somn sau distracţie şi lista poate continua mult şi bine.
Unele aplicaţii smartphone au fost lansate tocmai pentru a ne ajuta să revenim la un stil de viaţă echilibrat. Descoperă aplicaţiile care te ajută să mănânci sănătos şi foloseşte-te de ele pentru a-ţi revitaliza organismul.

1. Fooducate

Fooducate este o aplicaţie pentru smartphone care te ajută să pui în coşul de cumpărături alimente cât mai sănătoase. Atunci când eşti în magazin şi te-ai decis să cumperi un anume produs, trebuie să scanezi codul de bare şi afli pe loc tot ce trebuie să ştii despre aliment: câte calorii are, câtă sare are, ce conţinut de fructoză are şi nu în ultimul rând poţi afla lista de aditivi şi coloranţi artificiali.

Pentru a te ajuta şi mai mult, Fooducate îţi permite să compari mai multe produse de acelaşi tip, pentru a vedea care dintre ele este mai bun din punct de vedere nutriţional.

2.
Epicurious


Epicurios nu sună deloc ca o aplicaţie pentru smartphone, însă este foarte eficientă. Aplicaţia îţi pune la dispoziţie peste 30.0000 de reţete sănătoase şi delicioase. Nu ştii ce să găteşti la cină sau ce prânz sănătos să-ţi iei la serviciu? Epicurious îţi sare în ajutor cu diferite categorii de reţete sănătoase pentru fiecare moment al zilei (mic dejun, prânz, cină şi antreuri pentru invitaţii la masă). În plus, dacă vrei să mănânci sănătos şi să slăbeşti, ai la dispoziţie secţiunea de reţete sănătoase cu puţine calorii.

3. The Eatery

The Eatery este o aplicaţie pentru smartphone cu nenumărate beneficii pentru sănătatea ta.
Odată cu dezvoltarea masivă a reţelelor de socializare cu siguranţă ai observat şi tu că lumea este încântată să posteze fotografii cu mâncarea gătită sau comandată la restaurant. Ei bine, The Eatery se bazează pe această “dependenţă” a oamenilor de a-şi face cunoscute felurile de mâncare, aşa că îţi permite să postezi imagini cu porţia ta de alimente. Ceilalti utilizatori pot comenta şi tot nota mâncarea de la "fat" (gras) la "fit" (în formă), în funcţie de cât de sănătoasă li se pare.

Dacă nu eşti dornică să ştie toată lumea ce mănânci, pur şi simplu îţi ţii un jurnal în care notezi tot ce consumi zilnic.
La finalul săptămânii, aplicaţia pentru smartphone îţi spune cât de sănătos ai mâncat, ce schimbări alimentare poţi face pentru a mânca mai sănătos şi cum să îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă.

4. True Food

Nu în ultimul rând, pentru a mânca sănătos poţi folosi aplicaţia pentru smartphone True Food. Aceasta îţi spune cât de sănătoase sunt alimentele pe care vrei să le consumi, plecând de la ideea că foarte multe produse sunt modificate genetic. De acum, cu această aplicaţie vei şti întotdeauna ce alimente să alegi dacă vrei să mănânci sănătos.

Acestea nu sunt singurele aplicaţii smartphone pentru mâncat sănătos.
Toate aplicaţiile pentru slăbit folosesc acelaşi principiu, al consumului sănătos şi raţional de alimente.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vasilica S pe 6 Nov 2013, 09:53
    As vrea o aplicatie in limba romana

    Aplicatiile sunt in lb engleza, si nu toata lumea stie engleza, si chiar cei care stiu, poate nu stiu toti termenii din bucatarie...

    1
    0

  • Andrei S. pe 7 Oct 2013, 13:07
    Aplicatia nu este disponibila la noi in tara

    As fi curios daca chiar s-au testat aplicatiile inainte sa se scrie un articol. Aplicatia Fooducate ptr Android, care pare sa fie cea mai interesanta din acest articol nu este disponibila in tara noastra, deci nu se poate instala din Google Play.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod