3 ceaiuri pe care NU ar trebui să le bei

Crezi că fiecare băutură care a fost făcută prin aruncarea câtorva plante în apă merită denumirea de ceai?
În mod normal, ceaiul este un elixir care are nenumărate beneficii pentru sănătate, însă reputația aceasta nu se aplică tuturor băuturilor despre care ai auzit că ar fi ceaiuri. Pentru a clarifica această confuzie, regăsești mai jos 3 ceaiuri pe care nu ar trebui să le bei. Iată care sunt acestea!

Ceaiuri de detoxifiere


În compoziția ceaiurilor de detoxifiere există un ingredient care este recomandat doar în anumite circumstanțe. Frunzele de Senna irită mucoasa intestinelor și au un efect laxativ.
Acest lucru este benefic pentru organism dacă ești costipat sau dacă urmează să ai o operație la nivelul sistemului digestiv. Cu toate acestea, consumul regulat al acestor ceaiuri nu este recomandat. Pe termen scurt, ceaiurile de detoxifiere îți curăță intestinul. Din păcate, aceste băuturi deshidratează organismul și elimină eletroliții și substanțele nutritive sănătoase de care are nevoie organismul.

Ceai de tătăneasă


Pentru persoanele predispuse la o accidentare, o cană cu ceai de tătăneasă poate părea o idee bună. Ceaiul de tănăneasă este cunoscut pentru efectele benefice pe care le are când vine vorba de vindecarea rănilor, vânătăilor, chiar și oaselor rupte.
De asemenea, se știe că acest ceai ajută și la rezolvarea problemelor digestive, deși nu este benefic pentru fiecare parte a corpului. Tătăneasa conține alcaloizi de pirolizidină care, atunci când sunt metabolizați și consumați în cantități suficiente, pot provoca leziuni severe la nivelul ficatului. Riscul apariției acestor leziuni variază în funcție de momentul în care a fost culeasă planta și ce parte a plantei este utilizată pentru ceai. Din cauza riscului ridicat pe care îl prezintă, planta de tătăneasă este interzisă în Statele Unite și în multe alte țări.

Majoritatea ceaiurilor din plante


În afară de ceaiurile de ghimbir, hibiscus și mentă, ale căror beneficii pentru sănătatea consumatorilor au fost recunoscute din punct de vedere clinic, celelalte ceaiuri din plante nu ar trebui să se afle pe lista ta. Efectele pozitive percepute după consumul de infuzii cu alte plante pot fi, în cel mai bun caz, un efect placebo.
Până în momentul în care vor fi realizate sau finalizate mai multe studii, singurele informații despre cele mai multe dintre ceaiurile naturale provin din surse medicale tradiționale sau non-științifice. Iar un Long Island Ice Tea nu te va ajuta niciodată să scapi de problemele de sănătate, ci doar să uiți puțin de ele.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod