3 alge marine esenţiale pentru sănătatea femeilor

Algele marine sunt recunoscute pentru conţinutul bogat în minerale, vitamine, clorofilă şi antioxidanţi care feresc organismul de boli şi menţin pielea tânără. Află de la Dr. Oz care sunt algele marine pe care orice femeie ar trebui să le includă în dietă.

Algele marine sunt recunoscute pentru conţinutul bogat în minerale, vitamine, clorofilă şi antioxidanţi care feresc organismul de boli şi menţin pielea tânără. Află de la Dr. Oz care sunt algele marine pe care orice femeie ar trebui să le includă în dietă.

 

Datorită conţinutului bogat în diverse elemente sunt supranumite şi "concentrate de apă de mare". Algele marine au proprietăţi multiple, nutritive, tonice, curative, vitalizante, datorită substanţelor din conţinutul lor: fier, potasiu, iod, magneziu, calciu, mangan, cupru, aur, zinc, cistină, lizină, tirozină, lipide, glucide, mucilagii, vitaminele A, B, C, D1, D2, E, F, K, PP, fibre solubile, insolubile şi multe proteine.

De asemenea, algele sunt recunoscute pentru proprietăţile lor anticancerigene, ajutând la distrugerea celulelor canceroase.

Printre alte beneficii aduse de consumul de alge marine se numără şi scăderea nivelul zahărului din sânge, reducerea nivelului de colesterol rău, stimularea metabolismului, precum şi tonifierea şi stimularea activităţii glandelor endocrine, aflăm de la Dr. Larisa Popescu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Potrivit medicului Larisa Popescu, algele marine pot fi folosite în:

  • alimentaţie: salate, supe, sosuri, antreuri;
  • pulbere: ceai, capsule;
  • băi parţiale pentru zonele dureroase, pentru efectele cicatrizante şi bactericide;
  • băi generale (aduc un plus de tonicitate şi revigorare).



Iată care sunt cele mai bune alge marine, potrivit recomandărilor oferite de Dr.

Oz!

Potrivit specialistului sunt peste 20 de tipuri difeite de alge care au culori diferite: brune, verzi şi roşii.

1. Nori
Într-o singură fâşie de nori pe care o foloseşti pentru a prepara sushi conţine o cantitate de două ori mai mare de acizi graşi omega-3 decât două fructe de avocado. Aceşti acizi au proprietăţi antiinflamatorii care apără pielea de diverse reacţii adverse, lăsând-o suplă şi curată. Este cea mai uşor dogerabilă algă marină, iar dacă se consumă cu regularitate ajută digestia şi reduce colesterolul şi hitertensiunea arterială.

Ca să prepari un sushi delicios rulează orez brun, avocado, fâşii de morcov, ţelină şi ulei de susan/pastă de susan.



2. Wakame
Este recunoscută ca fiind alga perfectă pentru femei, deoarece ajută în cazurile de balonare. Este o algă foarte bogată în calciu, magneziu, complexul vitaminic B (în special B6) şi are un efect diuretic. După ce le cumperi este necesar să le înmoi în apă î jumătate de oră, după care le fierbi şi le poţi folosi într-o salată de castraveţi.

De asemenea, nutriţionistul britanic Gillian McKeith spune despre algele wakame că hrănesc organele reproducătoare feminine şi purifică sângele.


3. Kombu
Este o algă care accelerează metabolismul şi ajută la slăbit. Datorită conţinutului bogat în iod, algele kombu ajută la reglarea funcţiei glandei tiroide, iar pigmentul care le dă culoarea stimulează producţia unei proteine care favorizează arderea grăsimilor.
Prin urmare, această algă este perfectă pentru femeile care doresc să slăbească, iar mai mult fiind atât de bogată în fibre va menţine şi senzaţia de saţietate.  Poţi să consumi alge kombu sub formă de pastile sau să le cumperi uscate pentru a le folosi în supele de zarzavaturi. (foto iStockphoto)

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod