20 de idei pentru micul dejun

Te-ai săturat de ouă sau cereale cu lapte, dar nici nu vrei să consumi prea des mezeluri sau pateu la micul dejun? Eva.ro îţi oferă 10 idei pentru micul dejun, astfel încât să variezi meniul şi să nu te plictiseşti de aceeaşi mâncare.

Te-ai săturat de ouă sau cereale cu lapte, dar nici nu vrei să consumi prea des mezeluri sau pateu la micul dejun? Eva.ro îţi oferă 10 idei pentru micul dejun, astfel încât să variezi meniul şi să nu te plictiseşti de aceeaşi mâncare.

 

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, după cum susţin medicii nutriţionişti. Un mic dejun echilibrat care conţine nutrienţi valoroşi te va ajuta să începi ziua cu multă energie şi să previi tot felul de pofte culinare care apar de regulă după mas de prânz.

Iată cinci dintre cele mai bune motive ca să nu sari niciodată peste micul dejun:

  • Micul dejun te ajută să slăbeşti;
  • Micul dejun îţi dă energie;
  • Micul dejun te împiedică să mănânci exagerat la masa de prânz sau cină;
  • Micul dejun te binedispune şi te scapă de stările de nervozitate;
  • Micul dejun te protejează de bolile de inimă.



Ca să nu te plictiseşti şi să consumi cu regularitate aceleaşi mâncăruri la micul dejun trebuie să fii inventivă şi să ţii cont de gusturile tale culinare.

Inspiră-te din ideile oferite de Eva.ro ca să-ţi construieşti singură un meniu variat pentru micul dejun.


20 idei pentru micul dejun

1. Bruschete cu anşoa, roşii, busuioc
2. Bruschete cu mozzarella/telemea, roşii şi busuioc
3. Pâine prăjită cu puţin unt şi somon afumat
4. Terci de ovăz cu fructe uscate şi proaspete
5. Lipie cu pastă de avocado (guacamole) cu roşii, castraveţi şi ardei
6. Orez/griş/quinoa/mei/amarant cu lapte de vacă/capră sau vegetal pe care îl poţi prepara de seara
7. Sandviş cu unt, brânză, ardei copt din borcan şi frunze proaspete de busuioc/pătrunjel sau salată verde
8.
Lipie sau felii de pâine prăjită cu pastă de năut (humus) sau fasole bătută, roşii, puţină ceapă şi pastă de susan (tahina)
9. Salată cu boabe de fasole, ardei, măsline, sare, piper, ulei de măsline şi verdeţă
10. Salată cu bulgur/quinoa şi legume (castraveţi, roşii, puţină ceapă, pătrunjel proaspăt, ulei de măsline, zeamă de lămâie). O poţi prepara de seara.
11.  Salată de linte cu ardei, fasole verde din borcan, sare, piper şi ulei de măsline. O poţi prepara de seara.
12.  Omletă din tofu (brânză de soia) cu ceapă, ciuperci şi ardei
13. Chifteluţe de dovleac, năut sau carne făcute la cuptor.
Le poţi face în weekend şi să le ai la îndemână pentru mesele din timpul săptămânii.
14. Felii de şuncă prăjită cu pâine prăjită şi unt
15. Rondele de cereale expandate cu unt de arahide şi banane
16. Sandviş cu unt, bucăţi de macrou afumat, mărar proaspăt şi pastă de susan amestecată cu zeamă de lămâie
17. Tartine cu pastă de ton din conservă amestecat cu unt şi ornate cu măsline mai puţin sărate
18. Iaurt simplu amestecat cu miere, nuci crude şi cereale integrale simple (fulgi de ovăz/secară, germeni de grâu, fructe uscate)
19. Tartine cu icre făcute în casă (cu griş).
20.
Sandviş cu felii de carne slabă fiartă (curcan, pui, vită), puţină maioneză făcută în casă, castraveciori muraţi sau ardei copţi.

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Roni pe 1 Aug 2012, 05:52
    ???!!!!

    Aceste retete o fi ele foarte interesante si le-as incerca cu mare placere. Insa unele retete, presupun sa ma scol inca cu 2 ore mai devreme, pentru a reusi sa le fac. Nu scap niciodata micul dejun. Chiar primesc placere sa il am in fiecare dimineata. Asa am fost deprinsa de mica. Si draga Silvia te gresesti amarnic. Atita timp cit maninci mai mult dimineata, ai mai putina pofta sa maninci seara. Pot sa va spun cazul meu ca exemplu. Eu nu am probleme cu siluieta, nu tin diete si maninc ce vreau dar cu masura si nu seara tirziu. Insa fac sport (tipul de sport care imi aduce placere anume) si nu uit sa maninc bine in fiecare dimineata ( asta este cel mai important). La fel si o colega de servici, de doi ani decind a inceput pursisimplu sa urmeze acesti pasi simpli dar importanti a dat de pe ea 15 kg care erau in plus, fara diete. Insa pina atunci incercasera tot felul de diete nesanatoase care cum vedea ea, erau o jertfa. Poti slabi fara sa faci jertfe, sa faci din placere. Da este nevoie si de vointa, pentru ca sa reusesti sa iti schimbi programul, sau mai bine zis, sa ti-l construiesti. De la inceput obiceiurile proaste e greu sa le lasi. Dar poti sa le completezi cu alte placeri. Urmeaza sa descoperi ce te face fericita pe tine insuti. Plus la asta si energie capeti. Ce mai mare masa ar trebui sa fie dimineata, cu toate ca se numeste micul dejun. Si nu cred ca e cine stie ce mult. Daca pui toate cu masura, nu mai este mult. Si credetima ca am trecut si eu prin momente cu multe kg in plus dupa doua nasteri...

    4
    2

  • Silvia pe 31 Iul 2012, 15:55
    Lasa/ti/o balta..

    Daca as manca la micul dejun toate astea ,binenteles combinate,m-as face cat un elefant.Doar cateva dintre sugestii sunt folositoare pe cat timp altele.... vai de noi.Imi spui mie ca trebuie sa mananc felii de sunca prajite cu paine prajita si unt ....bai fratilor atunci am inebunit de/a binelea.Se manca in general fiecare cam ce poate dar ceea ce e adecvat pentru micul dejun sunt sucurile naturale,verdurile specificate de voi ,ceaiuri lapte ,cereale croisante etc nu sunci si alte alea

    2
    9

  • alina pe 31 Iul 2012, 14:39
    ma faceti sa bomban

    mereu citesc retete de tot felul,deosebit de apetisante dar numai pentru buzunare de top,noi cu pensii mizerabile sau cu salarii speculate de patroni,ce facem NE UITAM SI BOMBANIM... niste retete mai modeste dar cu impletirea gustului si a posibilitatilor se poate ?????????????

    13
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod