2 rețete apetisante cu brânză Gruyere

Cu savoarea cremoasă și gustul care îți aduce aminte de nuci, brânza Gruyere din Elveția poate transforma rețetele tale în delicatese culinare irezistibile. Învață să folosești acest ingredient util pentru a crea preparate excepționale.
Brânza Gruyere nu este încă un ingredient des folosit în bucătărie, dar popularitatea ei este în creștere pentru că poate oferi un gust aparte, plus o textură cremoasă. Se potrivește atât cu legumele, cât și cu friptura și o poți utiliza cu încredere pentru a prepara delicii de toamnă, care îți dau multă voie bună și energie.

 
Iată ce rețete trebuie să testezi și tu:

 
1. Croque-Madame

Iată o variantă savuroasă pentru a face un sandviș cu șuncă mult mai consistent. Nu vei regreta dacă alegi această variantă pentru masa de prânz.
 
Ingrediente:
- 100g de brânză Gruyere, tăiată felii subțiri;
- 16 felii de pâine din făină integrală;
- 50g de unt moale;
- 4-6 linguri de maioneză light;
- 200g de șuncă presată de curcan, tăiată felii subțiri.
 
Pentru ouă:
- 2 linguri mari cu unt;
- 8 ouă mari;
- ½ linguriță de sare;
- ½ linguriță de piper.
 
Cum se prepară:
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, pune 8 felii și pe fiecare dintre ele câte o felie de brânză. Adaugă felii de șuncă și a doua felie de pâine, iar deasupra împarte cantitatea de unt pentru fiecare sandviș. Lasă la foc mediu 5 minute. Între timp încălzește untul pentru ouă într-o tigaie, pune câte 4 ouă și presară sare și piper în timp ce faci ouăle ochiuri. Pune câte un ou pe fiecare sandviș și savurează un prânz consistent, care ține apetitul sub control timp de câteva ore. Dacă nu îți plac ouăle poți realiza rețeta fără a pune ouă ochiuri pe sandvișuri, iar în acest caz se va numi Croque-Monsieur.

 
2.
Legume rumenite la cuptor cu brânză Gruyere

Este un preparat fără carne, ușor de digerat, care poate fi consumat în orice moment al zilei. Se poate transforma într-o garnitură sau poate deveni fel principal și are un gust senzațional atât cald, cât și la temperatura camerei ori direct din frigider.
 
Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 800g de sparanghel, tăiat cubulețe;
- 2 dovlecei de mărime medie, tăiați felii subțiri;
- 200g de boabe de porumb congelate;
- 2 cepe roșii, tăiate solzi;
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt;
- 4 linguri de frunze de pătrunjel;
- 4 linguri de frunze verzi de salvie;
- 4 linguri de frunze de busuioc verde;
- ½ linguriță de sare de mare;
- ½ linguriță de piper roz;
- 400g de brânză Gruyere, rasă fin;
- 5 ouă mari;
- 300ml de lapte integral;
- ½ cană de nuci sau migdale mărunțite.
 
Cum se prepară:
Pune o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, apoi adaugă sparanghelul și lasă la foc mic până când începe să se înmoaie. Mută-l într-un bol. 
Pune din nou o lingură de ulei de măsline și prepară dovleceii în același mod, apoi amestecă-i cu sparanghelul, în bol. În tigaia în care ai gătit legumele pune ultima lingură de ulei de măsline și rumenește ceapa, usturoiul și ierburile aromatice, cu sare și piper. Adaugă acest mix la dovlecei și sparanghel. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pune un strat de brânză Gruyere (jumătate din cantitate), pune amestecul de legume din bol, iar deasupra pune un alt strat consistent de brânză Gruyere.
Bate ouăle și laptele într-un castron, apoi toarnă peste straturile de legume și brânză din tavă.
Presară nucile sau migdalele deasupra. Dă la frigider timp de o oră, iar după aceea pune tava la cuptor 40-50 de minute. Trebuie să lași tava 30 de minute de când ai scos-o de la frigider înainte de a o pune la cuptor, iar după ce este gata lasă la răcit 10 minute înainte de a servi preparatul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată