Alimente bune pentru inima

15 alimente care sunt sănătoase pentru inimă

Stresul şi alimentaţia dezechilibrată pot să îmbolnăvească inima. Ca să o protejezi de boli, consumă aceste 15 alimente care sunt sănătoase pentru inimă!
Atunci când consumi alimente bogate în grăsimi saturate (toate produsele de origine animală şi cele procesate industrial), nivelul colesterolului rău creşte, se formează depozite de grăsime (plăci de aterom) pe pereţii interiori ai vaselor de sânge şi inima nu mai funcţionează cum trebuie. Pentru a preveni acest efect este important să incluzi în alimentaţia ta zilnică aceste 15 alimente care sunt sănătoase pentru inimă şi o protejează de boli grave:

1. Peştii graşi

Heringul, macroul, somonul şi sardinele conţin grăsimi sănătoase care protejează inima de ateroscleroză, o afecţiune caracterizată prin întărirea şi îngustarea arterelor.


2. Terciul de ovăz

Este bogat în fibre şi recunoscut pentru faptul că scade nivelul colesterolului rău. Acest lucru are un efect benefic asupra inimii, ajutând-o să funcţioneze cum trebuie.


3. Fructele de pădure

În special afinele şi căpşunile sunt recunoscute pentru efectul benefic asupra inimii. Ele au capacitatea de a regla tensiunea arterială şi de a dilata vasele sanguine pentru ca inima, favorizâna astfel circulaţia sângelui prin artere.


4. Ciocolata neagră

Alege sortimentele de ciocolată cu peste 70% cacao şi consumă cu regularitate câte 1-2 pătrăţele pe zi. Ciocolata neagră reglează tensiunea arterială, previne formarea cheagurilor de sânge şi luptă cu inflamaţiile care apar în corp.


5. Oleaginoasele

Au un conţinut foarte mare de fibre care sunt benefice pentru inimă, iar în plus aduc şi multă vitamina E care scade nivelul colesterolului rău.


6. Uleiul extravirgin de măsline

Se consumă în cantităţi mici, însă trebuie să ştii că până şi câteva linguri cu ulei extravirgin de măsline pot să normalizeze nivelul colesterolului şi al glicemiei din sânge.


7. Vinul roşu

Reduce depunerile de grăsimi care se formează în vasele sanguine şi are efect benefic asupra inimii datorită resveratrolului, o substanţă care s-a demonstrat că face minuni în corp. Însă, trebuie să consumi cu moderaţie vinul roşu!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alice pe 3 Feb 2017, 18:18
    mici delicii

    Ce-mi place ca este si ciocolata pe lista :D

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod