Un pahar cu suc care contine multe vitamine si minerale

14 vitamine şi minerale de care organismul tău are nevoie

O alimentaţie cât mai diversificată asigură necesarul de vitamine şi minerale de care organismul tău are nevoie. Descoperă care sunt cele mai importante!
În condiţiile unei alimentaţii dezechilibrate, cum ar fi consumul unei cantităţi mari de dulciuri, fast-food, alcool, gustări sărate nesănătoase, patiserie, organismul nu va beneficia de vitaminele de care are nevoie. Aceste produse au foarte multe calorii, grăsimi saturate care afectează inima şi sunt foarte sărace în nutrienți. Astfel, că recomandările specialiştilor se îndreaptă către un consum crescut de legume, fructe, cereale integrale, grăsimi sănătoase care pot să completeze zilnic cerinţele organismului în materie de substanţe nutritive.

Pe lângă o alimentaţie echilibrată care să-ţi asigure nutrienţii necesari, celebrul Dr. Oz recomandă includerea anumitor suplimente alimentare în dietă este importantă.
Dr. Oz spune că obişnuieşte să ia suplimente cu vitaminele A,B,C,D,E, minerale (calciu, magneziu, zinc şi seleniu) şi omega-3. Toate acestea sunt menite să suplimenteze un plan de alimentar sănătos pentru o absorbţie mai eficientă a nutrienţilor.


Vitamine şi minerale care sunt esenţiale pentru corp

1.  Vitamina D


Pe lânga efectul protector pe care îl are asupra masei osoase, vitamina D reglează metabolismul, ne face mai puternice în faţa ispitelor culinare şi ne crește imunitatea. Foarte multe studii au arătat o asociere clară între creşterea aportului de vitamina D şi scăderea riscului de a face cancer de colon, piele, sân şi prostată. De asemenea, dacă pe lânga vitamina D asiguri organismului o cantitate zilnică de calciu şi magneziu, oasele tale şi inima vor fi sănătoase.

Cele mai bune surse de vitamina D: heringul, somonul, halibutul, uleiul din ficat de cod, macroul, scoicile, sardinele, tonul, creveţii, ouăle şi ciupercile shiitake.


2. Vitamina E


Ne protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi, dar şi de boli precum Alzheimer şi cancer. Dr.
Oz spune că vitamina E este una dintre cele patru vitamine solubile care este vitală pentru buna funcţionare a organismului.

cele mai bune surse de vitamina E: nucile, seminţele de floarea-soarelui, germenii de grâu, migdalele, alunele, uleiul de măsline, spanacul, broccoli, kiwi, mango şi roşiile.


3. Vitamina K


Este necesară în sinteza proteinelor solicitate pentru coagularea sângelui. Ea previne calcifierea arterelor.

Cele mai bune surse de vitamina K: spanac, salată verde, varză, conopidă, tărâţe de grâu.


4. Vitamina C


Vitamina C sau acidul ascorbic este probabil cel mai cunoscut nutrient esenţial din grupul vitaminelor. Adesea asociată cu prevenirea şi tratarea răcelilor şi a gripei, contribuie la lupta sistemului imunitar împotriva bacteriilor şi viruşilor.

Cele mai bune surse de vitamina C: cătina, kiwi, lămâile, măceşele, portocalele, pătrunjelul verde.


5. Vitamina B12


Vitamina B12 se găseşte în alimentele de origine animală: carne - mai ales în ficat, lapte, produse lactate, ouă, precum şi în fructele de mare: crabi, stridii, scoici şi are un rol decisiv în buna funcţionare a sistemului nervos.


6.Vitamina B6


Este esenţială pentru formarea tuturor celulelor noi din corp. De asemenea, ea are un rol foarte important în buna funcţionare a sistemului nervos, imunitar şi ajută la procesarea grăsimilor din corp.

Cele mai bune surse de vitamina B6: ardei gras, spanac, banane, ton, ţelină, conopidă.


7. Vitamina B3


Atenuează inflamaţiile din corp, scade tensiunea arterială şi este foarte utilă în buna funcţionare a creierului.

Cele mai bune surse de vitamina B3: piept de pui, ton, somon, piept de curcan, arahide crude.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod