12 alimente mai bune decat medicamentele

Da, exista si iti fac mai mult bine decat un pumn de medicamente! Care sunt acestea? TopSanatate a facut o selectie pentru tine.
1. Uleiul de masline

Ultimele cercetari in domeniu releva faptul ca uleiul de masline extravirgin presat la rece contine acelasi tip de substante chimice cu proprietati anti-inflamatorii precum cele prezente in ibuprofen, folosit adesea pentru durerile de cap, menstruale sau atritice. De asemenea, este cunoscut faptul ca protejeaza inima, fiind bogat in vitamina E si scade colesterolul "rau".

Sfat: foloseste macar cateva linguri de ulei de masline in fiecare zi pentru salate sau in alte preparate.


2. Usturoiul

Supranumit "regele plantelor medicinale", usturoiul are capacitatea de a preveni infectiile bacteriene si cu ciuperci. Actioneaza pozitiv si asupra nivelului de colesterol din organism, reduce tensiunea arteriala si riscul de formare a cheagurilor de sange.

Sfat: in stare cruda isi pastreaza toate proprietatile. Sau daca vrei sa adaugi un plus de savoare intr-o mancare gatita, marunteste usturoiul si lasa-l 10 minute inainte de a-l folosi.
Ar fi foarte bine daca ai consuma cate un catel de usturoi pe zi.


3. Ghimbirul

Este folosit cu succes in medicina de mii de ani. Ghimbirul stimuleaza circulatia sanguina si este cel mai bun pentru prevenirea greturilor in sarcina, a migrenelor si dupa interventii chirurgicale.

Sfat: prepara-ti un ceai de ghimbir pe care sa-l servesti in fiecare zi.


4. Mierea de albine

Asigura o vindecare rapida a ranilor, previne insomnia si este sanatoasa pentru stomac. Cu cat mierea are o culoare mai inchisa cu atat este mai bogata in nutrienti. Vitaminele si minerale din continutul ei depind de sursa florala.

Sfat: ia cate doua lingurite de miere pe zi daca ai probleme cu stomacul.


5. Menta

Exista mai multe varietati, fiecare cu aroma ei si proprietatile terapeutice care sunt recunoscute din antichitate. Este un adevarat stimulent mental si unul dintre cele mai bune tratamente in cazurile de indigestie.

Sfat: mesteca cateva frunze de menta sau prepara-ti un ceai.


6.
Ceapa

Ceapa fiarta este un tratament excelent pentru infectiile de la nivelul pieptului. Francezii folosesc supa de ceapa ca remediu pentru mahmureala, iar in Europa este folosita pentru tratarea infectiilor de tract urinar.

Sfat: desi nu poti sa o consumi in fiecare zi din varii motive, incearca sa mananci cat mai des ceapa, atat cruda, cat si gatita.


7. Ananasul

Acest fruct exotic delicios este o sursa bogata de enzime si amelioreaza durerile de gat, indigestia, zgarieturile si poate sa reduca riscul de formare a cheagurilor de sange.

Sfat: consuma-l in stare cruda in diverse combinatii de salate.


8. Prunele

Trebuie sa stii ca doar cateva sute de grame asigura necesarul zilnic de antioxidanti care apara organismul de actiunea radicalilor liberi. Prunele sunt mult mai bogate in antioxidanti decat broccoli, varza de Bruxelles sau  afinele. Ele au capacitatea de a preveni cancerul, bolile de inima, hipertensiunea arteriala si chiar si ridurile.
De asemenea, prunele au si usoare proprietati laxative.

Sfat: consuma-le in stare cruda sau uscate.


9. Salvia

Trebuie sa te gandesti la ea ca fiind mult mai mult decat un simplu adaos in mancare. Are proprietati detoxifiante, antiseptice, anti-inflamatorii si este folosita de foarte multa vreme in tratarea durerilor menstruale, a infectiilor respiratorii sau a bufeurilor care apar la menopauza. Gargara cu ceai de salvie distruge germenii care cauzeaza durerile de gat, iar prin adaugarea salviei in mancaruri iti poti ajuta organismul in digestia grasimilor.


10. Tofu

Acest produs care se obtine din boabele de soia este cel mai bogat in fitoestrogeni, ceea ce il face un remediu excelent pentru prevenirea simptomelor premenstruale si ale menopauzei. De asemenea, este un aliment "medicinal", deoarece ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a osteoporozei dupa menopauza. Tofu este bogat in proteine, calciu, fier si vitamine din complexul B.


Sfat: incearca sa consumi macar cate 100 de grame de doua ori pe saptamana!


11. Rosiile

S-au facut numeroase studii care au demonstrat ca un consum ridicat de rosii protejeaza barbatii impotriva cancerului de prostata. Sunt bogate in potasiu si licopen, sarace in sodiu si sunt ofera protectie impotriva bolilor de inima.

Sfat: proaspete, sub forma de suc sau ketchup, oricum le-ai consuma aduc la fel de multe benefici pentru sanatatea organismului tau.


12. Macrisul de balta

Antibiotic natural puternic, macrisul de balta este foarte bogat in iod, deosebit de esential pentru glanda tiroida si protector unic impotriva cancerului pulmonar. Este foarte indicat ca fumatorii sa-l consume zilnic sau macar de cateva ori pe saptamana n diverse salate sau supe.
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabitzza pe 21 Ian 2012, 13:56
    exagerati!

    sunt de acord cu alimentele enumerate mai sus, si multe altele pe langa acestea, dar ce facem acum? mancam numai legume si fructe? devenim vegetarieni in felul asta, in fiecare zi la piata,plus gatit separat pt k majoritatea barbatilor nu agreeaza o astfel de alimentatie etc. cateva sute de gr de prune? pe zi? cred k exagerati sau ceva e gresit in articol. sunt o persoana care incearca sa se hraneasca cat mai sanatos si diversificat dar chiar ca la carte deja ar insemna OBSESIE! cine poate sa bea atatea ceaiuri din toate plantele necesare si binefacatoare pe zi?

    0
    0

  • dana pe 4 Apr 2008, 16:08
    Aceeasi nicotina

    Si eu as vrea sa ma las de fumat si nici la mine nu functioneaza produsele nou aparute in farmacii. Stiu ca vointa e cea mai importanta, dar in lipsa ei rog si eu pe cei care cunosc un leac naturist cateva sugestii. Multumesc.

    0
    0

  • rodica pe 3 Apr 2008, 22:37
    Despre nicotina

    Este f important ceea ce faceti pentru populatie, sanatatea este pe primul plan si daca mai si urmezi aceste sfaturi atunci este ff minunat si sanatos. Dorim cat nai multe informatii ptr sanatatea noastra... daca se stie un aliment ori mai multe sau un tratament naturist care te va face sa nu mai vrei tutun,sa nu mai fumezi niciodata (asta valabil ptr cei care nu se pot lasa de fumat chiar si cu Nicoret)... ar fi extraoedinar, ar fi chiar cea mai mare realizare posibila, va multumim si asteptam in continuare sfaturi despre medicina naturista... mii si mii de multumiri

    0
    0

  • lenuta fluieras pe 3 Apr 2008, 22:30

    Am o parere buna.

    0
    0

  • Nicoleta pe 3 Apr 2008, 22:06
    A venit primavara

    Pentru ca a venit primavara, nu trebuie sa uitam de urzici, bogate in Fe si de leurda care este o minunatie in salate si taiata marunt, pusa in borsuri, le da un gust nemaipomenit. Leurda trebuie consumata pana cand infloreste, deoarece apoi devine toxica.

    0
    0

  • radu simona pe 3 Apr 2008, 13:37
    Alimente nec org

    Da este adevarat toate cele prezentate mai sus sunt necesare org, eu le folosesc de foarte mult timp. Faceti minunat ca ne informati, e bine sa avem grija de sanatatea noastra, dumnezeu ne da sanatate dar noi trebuie sa stim sa o pastram. Citesc cu placere art dvs si e o mare bucurie pt mine ca in fiecare zi sa citesc ce primesc de la dvs. Va multummim

    0
    0

  • Elena Popescu pe 3 Apr 2008, 12:19
    Alimentatia si sanatatea

    Este adevarat, suntem ceea ce mancam, dar si mai important de unde provine mancarea si cum sunt cultivate legumele si fructele. Ele trebuie sa fie organice.

    0
    0

  • stefano pe 3 Apr 2008, 06:43
    Alimente - cantitatea lor e importanta

    Decaderea imperiului roman se datoraste; orgiilor facute de ei, a nord americanilor de obezitate si bolile generate de aceasta, a rusilor de consumul exagerat de alcool. Societatea merge totusi inainte

    0
    0

  • gina pe 2 Apr 2008, 22:45
    Interesant

    Foarte intersant dar hmm nuj ke este MACRISUL DE BALTA mi-ai putea spune??

    0
    0

  • mirela popa pe 2 Apr 2008, 19:14
    Alimentatia si sanatatea

    Este foarte adevarat ca asa cum mananci asa traiesti si la fel arati, foarte putin oameni, in special la noi in tara stiu sa manance... din pacate

    0
    0

  • ioana pe 2 Apr 2008, 12:11

    Studiile realizate cu privire la beneficiile pe care le aduc unele alimente nu pot fi contestate. Prin urmare, fie ca sunt facute de americani, englezi sau romani, substantele nutritive pe care le contine alimentul respectiv tot acelea raman. Informatia corecta nu cred ca strica nimanui.

    0
    0

  • Mirela pe 2 Apr 2008, 10:09
    Pacat ca nu se precizeaza sursa

    Totul tradeaza inspiratia americana: felul de a gandi, de a gati, chiar si botanica. Chiar si greselile de limba!!!

    0
    0

  • Batca Veronica pe 2 Apr 2008, 09:30
    12 alimente mai bune decat alimentele

    Este minunat ce faceti! Eu deja de 25 de ani le consum, fiind o vegetariana convinsa si rezultatele sunt extraordinare! Daca ati fi amabili sa includeti pe site-ul Dv. si informatie despre nocivitatea drojdiilor si a produselor de panificatie, preparate pe baza lor, ati contribui eficient la insanatosirea natiunii. Cu tot respectul Veronica

    0
    0

  • Tony Iacob pe 2 Apr 2008, 07:59
    Alimentatia si sanatatea

    Este f. important sa fim informati bine. Sanatatea e mai presus de toate si merita atentia necesara, felicitari pentru aceasta tema abordata si multumiri sincere !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod