10 sfaturi pentru silueta ta

Parafrazand un binecunoscut proverb, s-ar putea spune: "Cate persoane, tot atatea metode pentru a slabi". Daca perseverezi, gasesti dieta optima pentru organismul tau si faci multa miscare

Parafrazand un binecunoscut proverb, s-ar putea spune: "Cate persoane, tot atatea metode pentru a slabi". Daca perseverezi, gasesti dieta optima pentru organismul tau si faci multa miscare, ai toate sansele sa ajungi la silueta dorita. Care este, insa, pasul urmator? Doar nu-ti imaginai ca eforturile tale ar putea sa se incheie aici!

De fapt, s-ar putea spune ca adevarata provocare isi face aparitia abia dupa incheierea regimului propriu-zis. Cum iti vei relua obiceiurile alimentare? In plus, daca dieta este drastica, rezultatele nu vor fi cele scontate. Cu alte cuvinte, poate ca efectele vor fi spectaculoase, dar in nici un caz de durata.

Ideea esentiala este sa mananci mai putine calorii decat consumi, indiferent de unde provin acestea: carbohidrati, proteine sau grasimi. Dincolo de acest amanunt, mai sunt si alte lucruri pe care este bine sa le cunosti.

Iti prezentam zece strategii, care te vor ajuta sa-ti mentii silueta.

  • In general, schimbarile nu trebuie sa fie bruste. Daca obisnuiesti sa bei lapte cu un continut ridicat de grasimi, de exemplu, nu trece direct la cel degresat; este foarte posibil sa-ti displaca si sa reiei vechiul obicei de consum. Pentru inceput, bea lapte semidegresat; tranzitia va fi astfel mai lina. Acest sfat este valabil si in ceea ce priveste maioneza, dressing-ul pentru salate si branzeturile.

  • In definitiv, nu traim ca sa mancam. Sau, cel putin, asa ar trebui sa fie. Obisnuieste-te sa savurezi alimentele pe indelete, mestecand incet si incercand sa "identifici" fiecare ingredient. Bineinteles, acest lucru nu va fi posibil daca mananci la televizor sau citesti in timpul mesei.

  • Umple farfuria numai pe jumatate. Probabilitatea sa-ti mai pui mancare dupa aceea este extrem de scazuta (mai ales daca tii cont de sfatul precedent).
    In schimb, daca ai pus "cu varf", cum se spune, sunt toate sansele sa mananci totul. Adica, destul de mult.

  • A venit vara! Poti sa te plangi de orice, dar nu ca n-ai avea la indemana fructe si legume proaspete. Salatele ar trebui sa constituie alimentul principal - daca simti nevoia de carne, poti folosi piept de pui, iar maioneza poate fi inlocuita cu smantana degresata. Si, pentru ca a venit vorba de vara, cerealele cu lapte rece, sau cu iaurt, reprezinta un adevarat "catalizator" de energie.

  • Nu renunta niciodata la micul dejun - ce nu mananci dimineata, vei manca la pranz cu siguranta, numai ca... dublu! N-ar fi pacat? De aceea, fa-ti timp pentru micul dejun. Alaturi de "consacratele" cereale, macar de doua ori pe saptamana nu ar trebui sa-ti lipseasca ouale sau carnea slaba.

  • Oricat de putina miscare ai face, cu siguranta este mai mult decat nimic.
    Daca serviciul este relativ aproape, incearca sa mergi pe jos. Evita, pe cat posibil, liftul. Sau parcheaza masina ceva mai departe de sediul firmei.

  • Nu incerca sa "manageriezi" stresul, gasindu-ti refugiul in alimentatie. E un "raspuns" tipic la stres: fumatorii isi aprind o tigara, iar ceilalti... isi gasesc ceva de rontait. Nu, sa nu interpretezi asta ca pe o invitatie de a te apuca de fumat. Ci, doar ca pe un sfat de a te aproviziona cu fructe si/sau legume. Asta, daca tot simti nevoia sa mananci ceva.

  • Tine un "jurnal gastronomic". In felul acesta, cand te vei cantari (nu mai des de o data pe luna) vei stii carui fapt se datoreaza realitatea pe care ti-o arata cantarul: te-ai ingrasat, ai slabit, sau ai ramas la aceeasi greutate. Stiind, in linii mari, ce ai mancat in ziua respectiva, vei avea mai clar in minte cum trebuie sa procedezi in continuare pentru a-ti atinge obiectivul.

  • Cand mergi la cumparaturi, obisnuieste-te sa citesti etichetele produselor alimentare, pentru a vedea ce contin acestea.
    Fii, mai ales, atenta la grasimi, aportul caloric, sodiu si zaharuri.

  • Deloc in ultimul rand: nu-ti pierde motivatia! Niciun inceput nu este usor (da, stiu ca e un truism, dar, cateodata, simtim cu totii nevoia sa ni se repete acest lucru). Chiar daca ti se intampla sa mai gresesti, rasfatandu-te cu cate o inghetata sau o prajitura, care constituie un adevarat "arsenal" caloric, nu lasa ca acest lucru sa te demotiveze.

 

 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ilinca pe 24 Aug 2012, 04:00
    buna

    E destul de greu sa renunti la dulciuri si paine,dar eu asta am facut! Dupa ora 7 seara nu mai mananc, decat cate un fruct cv :P. Mi-am facut abonament la sala si cu jumatate de ora inaintea antrenamentului iau supliment pe baza naturala,Chilliburner. Ard mai multe calorii si scap de pofta de mancare. Acum am grija sa mananc portii mici,din fericire pot datorita suplimentului... Cam asa am reusit sa dau jos 7kg in 2 luni :).

    0
    0

  • gaby pe 20 Aug 2012, 15:24
    dati-mi niste sfaturi va rog

    cum as putea sa slabesc ...indiferent de ce as manca nu reusesc sa slabesc cu toate ca nu mananc mult si nici dulciuri nu prea mai mananc in ultima vreme....recunosc am mancat o vreme dulciuri mai multe dar nu exagerat...dar na un pic mai multe fata de dinainte...dar akm nu prea mai mananc cn stie ce dulciuri ..1 sau 2 bomboane pe zi...si mancare..mananc normal si de un timp nici paine prea multa nu mai mananc...dar cu toate astea nu stiu ce sa mai fac sa scap de cele 10 kg care le am pus de anu trecut cand aveam 52 de kg ...si akm 10 n plus ..pff...sincer am alergie doar sa ma uit...pls dati-mi niste sfaturi daca se poate

    2
    0

  • iulianaaa pe 20 Iul 2008, 15:57
    am devenit obsedata..

    hope me!!!!! orice as face...oriunde as merge...sunt obsedata de felul in care arat...ma vad grasaa si vara e cam greu cu fustite si pantalonasi scurti...simt mereu nevoia sa mananc...omg...ce sa mai fac???

    0
    0

  • adriana pe 10 Iul 2008, 10:44
    obsesia de a slabi

    ...am ajuns la concluzia ca fiecare femeie nu e multumita de felul cum arata....eu am avut acum 3 ani cam 65 de kg la o inaltime de 1.68...am inceput sa reduc din mancare incetul cu incetul si nerefuzandu mi nimic din ce mi ar face placere inclusiv dulciuri...de jumatate de an merg la sala si abia acum vad diferenta cu adevarat, cu toate ca tot nu sunt multumita pe deplin...asadar nu doar dieta e necesara cat sportul...el este cel care tonifica si care ajuta la modelarea corpului si astfel am ajuns la 57 de kg...

    0
    0

  • CORNELIA pe 9 Iul 2008, 17:16
    cura slabire

    AM CONSUMAT HERBALAIF SI AM 95 KG DE LA 65;MARE ATENTIE....

    1
    1

  • Balica Camelia pe 4 Iul 2008, 09:31
    cum pot sa slabesc -doresc un regim

    Am varsta de 42 de ani si am aproape 98kg, doresc foarte mult cu ori ce metoda sa slabesc,ma ingras pe baza nervoasa ,chiar daca nu mananc cand sunt stresata simt ca ma ingras. Camelia

    0
    1

  • diana pe 27 Iun 2008, 21:28
    nu cred...

    adriana imi pare rau ca iti fac reclama proasta dar nu vreau sa mai ia si altii teapa!am incercat si eu produsele de la Herbalaif si nu erau bune de nimic.ba chiar mai mult,toate celelalte persoane pe care le-am auzit ca au cumparat aceste produse erau dezamagite.sa nu comandati caci sa stiti ca luati teapa!

    0
    0

  • cristina pe 27 Iun 2008, 21:23
    obezitatea

    sunt destul de dolofana si nu stiu cum sa slabesc.am incercat mai multe diete pana acum dar nici una dintre ele nu a dat rezultate pe asteptarile mele.as vrea sa stiu o metoda eficienta de slabit.imi puteti recomanda una?va multumesc!

    1
    0

  • maria pe 27 Iun 2008, 12:11
    Buna!

    ce sa fac ca sa scap de celulita de pe fese? va rog sa ma ajutati...as vrea sa incep niste exercitii pt fese dar nu stiu care ar fi indicate pt a scapa de coaja de portocala :)

    0
    0

  • nelea pe 14 Iun 2008, 21:31
    cum sa slabesc

    intodeauna am fost slaba,am crezut ca nici o data nu o sa pun.in ultima vreme am pus citevakl vreau mult sa dau jos,dar nu reusesc cum sa fac? maninc foarte mult dulciuri ,e oslabiciuni la care nu pot sa renunt.

    0
    0

  • alina pe 10 Iun 2008, 14:16
    concluzii

    Din toate articolele si cartile pe care le-am citit pana acum avand ca subiect dietele, am tras cateva concluzii pe care le-am aplicat si se pare ca au dat rezultate. Foarte important este sa nu amesteci la o masa proteinele, glucidele si lipidele. Nu sunt de acord cu ideea de a se renunte definitiv la carne, dar niciodata nu combin carnea cu cerealele sau produsele fainoase. Eu prefer carnea de pasare sau pestele facute la aburi, dar cand nu am timp optez pentru o conserva de peste (fara paine bineinteles). Am incercat sa renunt pe cat posibil la paine, dar cateodata mai mananc 1, maxim 2 felii de graham la 2-3 zile. Foarte important cand vrei sa slabesti mai multe kg este sa reduci cat mai mult consumul de glucide, adica dulciuri, paine, cartofi, orez. Fructele este mai bine sa le consumi inainte de masa cu 1 ora. Eu prefer sa le mananc seara, pentru ca imi taie pofta de dulciuri. Niciodata sa nu renunti la micul dejun, indiferent in ce consta el: un iaurt, cereale cu lapte, un ou fiert. Nu uitati sa faceti putina miscare, indiferent in ce consta: cateva abdomene, ridicari de picioare, orice, important este sa le faci zilnic. Rezultatele nu vor intarzia sa apara, va garantez. Fiti ambitioase !

    0
    0

  • ana pe 9 Iun 2008, 00:18
    nu pot slabi

    nustiu dece dar nu poot slabi am o senzatie ca chear daca mananc putin tot se pune pe mine eu doar din burta trebe sa dau jos si nustiu cum sper ca ma puteti ajuta

    0
    0

  • Geana Ana_Maria Aida pe 6 Iun 2008, 19:17
    diverse diete

    Nu as putea sa comentez ceva deoarece am primit numai lucruri interesante de care pot sa zic ca am tinut cint cant de cant si totul mi-a iesit.Insa as dori ceva diete in special pentru solduri da si ce sport pot sa fac.Ceva mai detaliat.Multumesc frumos.

    0
    0

  • anka pe 6 Iun 2008, 14:44
    cu tot cu ambitie nu reusesc :(

    elena mi-as dori si eu sa am ambitie am fost slaba pana acum 6 luni cand am fost si mai stresata cu niste probleme am inceput sa mananc mai mult si m-am si ingrasat. bineinteles ca nu imi place incerc sa mananc mai putin sa fac miscare dar....seara la tv rontzai cate ceva si at nu fac nimik .intradevar trebuie sa am ambitie puternica, ca de fiecare data cand zic gata de azi mananc mai putin dureaza 3 zile si revin la normal :( sunt constienta de lucrul asta dar....

    0
    0

  • Elena pe 5 Iun 2008, 15:19
    ambitie

    Eu ajunsesem sa nu mai am cu ce sa ma imbrac. Toate imi ramasese mici. Aveam o problema de mentalitate: daca sunt stresata, imi revin mai usor daca rontai ceva. Si in loc sa-mi revin, ajunsesem sa ma intreb cine este femeia din oglinda. Am ajuns sa fiu stresata permanent, de felul cum aratam. Am ajuns la un nutritionist, mi s-a dat un regim, destul de sever, greu de tinut pentru cineva care rontaia aproape tot timpul. Ce va pot spune: renuntand la prajeli, la bauturi din comert, chipsuri, floricele, si altele, mancand in fiecare zi altceva, fara sosuri, fara otet in salate, doar lamaie, fara zahar, inlocuit cu miere de albine, si de 2 ori pe saptamana , nu mai mult carne de miel sau de pasare, de preferat piept, am ajuns , ca in mai putin de 30 de zile sa scad in greutate 6 kg. Acum, nici sa mai vreau, nu mai pot manca ce mancam inainte.Fara fructe proaspete dimineata, o supa, sau o mancare scazuta, fara grasimi, si o salata , dar fara rosii, nu as putea sa mai traiesc. Sunt mai optimista, mai vesela, si nu ma mai doare nimic.

    0
    0

  • CRISTINA pe 5 Iun 2008, 13:49
    SLABIT

    AM TOT INCERCAT SA SLABESC ,NU PREA MANANC DAR PARCA TOT MAI MULT MA INGRAS.AS VREA SA MAI SLABESC ,AM 65KG LA1,63M.MANANC DOAR CAND MANANCA FIICA MEA ,IAR CE NA MANANCA EA MANANC EU AS EVEA NEVOIE DE UN REGIM

    0
    0

  • mihaela pe 4 Iun 2008, 17:52
    adevarat

    Vreau sa spun ca de 3 saptamani am inceput o cura de slabire, am incetat sa mai mananc paine , la pranz pap piept de pui la gratar ( nu intotdeauna ) mai si alternez , fructe , si seara ( traisca fructele ) cirese, capsuni dar cum muncesc de multe ori peste program si se mai intampla la pranz abia sa ciugulesc ceva , seara ( desi stiu ca nu e bine ) apelez la o supa . Pentru mine a fost destul de greu la inceput mai ales ca mancam destul de mult ( mai ales seara, din aceleasi motive) dar m-am inspaimantat cand am vazut cat am pus pe mine asa ca am zis la naiba , nu imi mai place de mine . Acum dupa 3 saptamani deja nu mai am nici o problema iar senzatia de foame de la inceput a disparut .:)

    0
    0

  • gala pe 4 Iun 2008, 12:10
    titlu promitator, dar...

    aceleasi vechi sfaturi... Of.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod