10 motive să mănânci mai des piersici

Au un puternic efect antioxidant, precum și substanțe recunoscute pentru faptul că protejează organismul de boli grave. De ce ar fi bine să mănânci mai des piersici?
Piersicile sunt foarte aromate și merg de minune pentru o mulțime de rețete, de la dulciuri, dulcețuri până la combinațiile de salsa pentru carne. Sunt în plin sezon și merită să mănânci mai des piersici, deoarece ele aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate. Inspiră-te din galeria de mai sus pentru a face combinații interesante cu ajutorul piersicilor!

Pe lângă faptul că au o aromă inconfundabilă, piersicile furnizează corpului vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, minerale precum fier, calciu, potasiu, magneziu, mangan, fosfor, zinc, cupru, dar și acid folic și o cantitate însemnată de fibre. De asemenea, piersicile sunt sărace în calorii și nu conțin grăsimi. În coaja și în pulpa piersicilor se regăsește o cantitate însemnată de antioxidanți, cum ar fi luteina și zeaxantina, care protejează corpul de efectee radicalilor liberi și previn apariția unor boli grave.

Iată 10 motive ca să mănânci mai des piersici:



1. Au grijă de pielea ta

Deoarece au o cantitate mare de vitamina C, piersicile protejează pielea de infecții și de îmbătrânirea prematură. Numeroase studii au demonstrat că luteina și zeaxantina au un efect antiinflamator, protejând pielea de radiațiile ultraviolete.
Fiind foarte bogate în antioxidanți, piersicile și substanțele benefice din ele sunt utilizate adesea în industria cosmetică pentru că exfoliază, hidratează și grăbesc vindecarea problemelor dermatologice. 


2. Protejează vederea

Datorită conținutului bogat în betacaroten care se convertește în vitamina A, piersicile sunt foarte bune pentru sănătatea ochilor. Tot luteina și zeaxantina sunt cele care oferă o protecție importantă pentru sănătatea ochilor, iar studiile au arătat că previn degenerescența maculară care apare odată cu înaintarea în vârstă. Prin urmare, ai încă un motiv important să mănânci cât mai des piersici.


3. Sunt bune pentru femeile însărcinate

Vitamina C are rolul de a ajuta la buna dezvoltare a fătului și favorizează o absorbție sporită a fierului, un mineral esențial pentru femeile însărcinate. Folații din piersici împiedică dezvoltarea malformațiilor congenitale, cum ar fi spina bifida.
De asemenea, cantitatea mare de potasiu pe care o furnizează piersicile este importantă pentru femeile însărcinate, deoarece previne apariția crampelor musculare și a oboselii accentuate care își face simțită prezența în sarcină. Și fibrele din piersici aduc un beneficiu pentru femeile însărcinate, deoarece au rolul de a stimula digestoa, prevenind astfel constipația. 


4. Sunt bune pentru digestie

Sunt fructe alcaline și cu un conținut mare de fibre, astfel că digestia ta se va îmbunătăți atunci cnd consumi piersici cu regularitate. Fibrele absorb apa și împiedică apariția problemelor digestive, cum ar fi constipația, hemoroizii, ulcerul, gastrita și sindromul de colon iritabil. Pentru că au un ușor efect laxativ, piersicile favorizează dizolvarea pietrelor din rinichi și vezica urinară.


5. Protejează sistemul nervos

Prin aportul însemnat de magneziu, piersicile ajută la un control mai bun al stările de stres și anxietate, având un efect calmant asupra sistemului nervos. Numeroase studii au demonstrat necesitatea unui aport ridicat de magneziu care ar avea un efect benefic în cazul persoanelor care suferă de depresie. 


6. Ajută la slăbit

Fenolii din piersici au efect antiinflamator și stimulează arderile metabolice, ajutând astfel persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus.


7. Întăresc sistemul imunitar

Având un conținut mare de acid ascorbic și zinc, piersicile ajută la buna funcționare a organelor interne și întăresc sistemul imunitar. Astfel, riscul de îmbolnăviri este redus atunci când vorbim despre răceli, pneumonie și diaree.


8. Scad nivelul colesterolului rău

Fenolii prezenți în coaja și în pulpa piersicilor ajută la scăderea nivelului de colesterol rău. Consumul de piersici are un efect benefic pentru inimă, protejând-o de boli grave.


9. Previn îmbătrânirea pielii

Fiind o sursă importantă de zinc, piersicile au proprietatea de a menține elasticitatea pielii, prevenind formarea premaură a ridurilor. Alimentele cu un conținut mare de zinc, precum piersicile, stimulează producția anticorpilor și inhibă distrugerea celulelor cauzată de radicalii liberi.


10. Protejează oasele și dinții

Pentru că au mult fosfor, piersicile ajută la întărirea sistemului osos și protejează dantura. Consumul alimentelor bogate în fosfor, alături de cele cu mult calciu și vitamina C, previne decalcifierea oaselor, care stă la baza dezvoltării osteoporozei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod